Hur man bygger en CB750 Transmission

Honda CB750 är bland de mest populära motorcyklar som någonsin gjorts. Dessa cyklar är värda ombyggnad, men bygga en transmission är ingen liten uppgift. Processen med att bygga om överföringen i sig är inte särskilt svårt. Du tar bort olja och slam, byt lager, kolla om det finns trasiga kuggar och slitna gafflar skift eller kammar skift och ersätta eller efterbearbetning några delar som behöver det. Du måste ta motorn ur och helt isär för att komma till sändningen, vilket är utan tvekan den svåraste delen av jobbet. Saker du behöver
slagskruvdragare
metriska hylsor och skiftnycklar
Oljetråg
motorrenovering /återuppbygga packningssats
Visa fler instruktioner
1

Avlägsna gastank och allt annat nödvändigt att avlägsna motorn. Ta ur batteriet. Ta bort förgasaren från luftintaget. Du kan behöva lossa airboxen. Ta bort sidhuvuden och avgaser genom att ta bort muttrarna på avgasportarna och bultarna som fäster avgaserna till ramen.
2

bort huvudet från första unbolting av ventilkåpan. Om några bultar sitter fast, använd en mutterdragare och ge den ett par whacks med en hammare - inte hårt, bara snabba, hårda kranar. Pop master-länken från kamkedjan med kanten av en vanlig skruvmejsel och ta bort kamkedjan genom att försiktigt vrida motorn med kickstarten, vilket gör att kedjan inte blir Compact och skadas. Du kan knyta en bit av monofilament eller tråd till bakkanten så den håller sig spänd som du roterar den från vevaxeln. Ta bort huvudet och ventilenheten genom att ta bort skruvarna som doldes av ventilkåpan. Lyft den från cylindrarna. Avlägsna skruvarna som fäster den cylindrarna och försiktigt lyfta cylindrarna över cylindern reglar och kolvar, inslagning kolvarna med trasor, så att de inte faller över och träffade sidan av motorkåpan.
3

Tappa ur motoroljan ur avtappningspluggen i oljetråget på undersidan av motorn. Töm den i en plast oljetråget.
4

Avlägsna motorn omfattar på båda sidor av motorns nedre halvan. Om stora Phillip huvud maskinskruv fastnat, använd en mutterdragare med en Phillips bit att bryta loss dem.
5

Split huvudmotorn fallet genom att ta bort de skruvar som håller den övre delen av vevhuset och överföring till botten.
6

Rengör eventuell kvarvarande olja från motorn, tittar i oljefiltret och botten av fallet för metallspån eller tecken på skador, som kan ge ledtrådar till vad som behöver som ska repareras eller bytas ut.
7

Inspektera varje växel noga i bra ljus. Leta efter slitna eller trasiga tänder. Titta efter slitage i växelgafflarna. Inspektera alla lagren visuellt och känner dem att avgöra om de vänder smidigt, fritt från skräp.
8

Demontera transmission kassetten en fästanordning i taget.
9

Byt eller ha en maskinist reparera eventuella trasiga eller slitna delar. Om du är osäker på en del tillstånd, ta den till din motorcykel mekaniker eller Honda specialist för att få hjälp att utvärdera tillståndet. Det är särskilt användbart när man kan jämföra det med en ny del.
10

Sätt tillbaka kassetten och skift gafflar, ersätter varje lager som du går. Även om de verkar vara bra, är det bäst att byta ut dem om du kan eftersom det är så svårt att komma till sändningen. Inte över-eller under-dra åt skruvar. Dra åt dem mycket bestämt, inte mer.
11

Snurra transmissionen med handen, engagerande varje kugghjul för hand. Var försiktig att du inte klämmer fingrarna. Häll lite olja över växlar när monteringen är klar.
12

Byt fall tätningarna när du sätter ihop fallet och dra åt skruvarna som till fabriken specifikationer med en momentnyckel.

13

ihop motorn, med fabriksinställningar vridmoment. Du behöver ett verktyg ring komprimering för att få cylindrarna igen.
14

Fyll fallet med fabriken specificerad olja eller en högkvalitativ syntetisk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111556.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.