Hur Spola Kylvätska på en Yamaha Raptor

Yamahas Raptor 660 sport ATV bygger på en flytande kylsystem för att hålla motortemperaturen till ett minimum, vilket ger en högre nivå av prestanda som kan ge en Raptor driver ett försprång i konkurrensen. Som en del av Rovfågel underhållsplan, rekommenderar Yamaha en fullständig förändring av kylmediet i kylaren och dess behållare var 24 månader. Men extremt varma körtillstånd eller dammiga miljöer kan påverka kylvätska prestanda och drastiskt minska den 24-månaders tjänst fönster. På ett minimum, kontrollera skicket och vätskenivån i kylvätska varje månad. Om kylvätskan ser smutsig, ändra det omedelbart för att undvika eventuella problem. Saker du behöver
5 mm insexnyckel
dräneringskärlet
12 mm socket
Hylsnyckel
Momentnyckel
en liter, aluminium motor-safe etylenglykol kylvätska
One Quart, destillerat vatten
Plastbehållare
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på en nivå arbetsyta och låt motorn svalna i minst en timme.
Sida 2

Dra i frigöringsspaken på baksidan av sätet, lyft sitsen från ATV. Ta bort gallret panelen från framskärmen med en 5 mm insexnyckel.
3

Ta av locket från kylvätskebehållaren, ligger längs ATV ramen under vänster bakskärm. Håll ett uppsamlingskärl under kylvätskeslangen i botten av behållaren. Dra kylvätskeslangen utanför behållaren och låt kylvätskan rinna helt. Skjut kylvätskeslangen på tanken.
4

Ta bort kylarlocket, som finns längst ner på framskärmen grillöppningen.
5

Följ kylarslangen till vänstra motorkåpan. Avlägsna bulten kylvätska drain, placerad direkt under kylarslangen, med hjälp av en 12 mm hylsa och en hylsnyckel. Låt resterande kylvätska rinna ut i avloppet pan, sedan skruva avloppet bulten på plats. Dra åt skruven till 7,2 foot-pounds med hjälp av en momentnyckel.
6

Blanda en liter aluminium motor säker etylenglykol kylvätska med en liter destillerat vatten i en plastbehållare. Fyll kylaren med 1,37 liter kylvätska blandningen, skruva sedan kylarlocket på plats. Fyll kylvätskebehållaren med 0,37 liter kylvätska eller tills kylvätskan är i nivå med "Full"-märket tryckt på behållaren. Skjut locket kylvätskebehållaren på plats.
7

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter. Stanna motorn och kontrollera kylvätskenivån i reservoaren. Helst ska kylvätskenivån vara centrerad i närheten eller runt reservoaren s "Fill" och "Full" märken. Fyll på kylvätska om det behövs, för att höja kylvätskenivån.
8

tillbaka främre gallret på framskärmen. Sätt tillbaka sätet och tryck ned sadeln baktill tills spaken låses på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111637.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.