Skälen för en motorcykel Koppling Slipping

En typisk motorcykel koppling består av en serie friktions-genererande plattor som används för att inkoppla och urkoppla motorns svänghjul från transmissionen. En kopplingen slira inträffar när friktionsplattorna inte kan engagera helt, vilket gör att svänghjulet att snurra i en annan takt än friktionsplattorna. Clutch glidning är oftast ett resultat av felaktiga justeringar eller orsakas av slitage. Felaktigt justerad frikopplingsreglagen

flesta motorcyklar använder en stålvajer att koppla in och ur kopplingen ur transmissionen via ett ställdon arm inbyggd i motorns kopplingskåpan. En uppsättning av tampar på båda ändarna av kabeln bestämma manövreringsarmen rörelseomfång. Kopplingen kan hållas i ett delvis inkopplat tillstånd om kopplingen kabeln justeras för hårt, vilket gör att kopplingen slirar. Minska kabelspänningen, med justeraren närmast manövreringsarmen, gör kopplingen att engagera sig helt. Å andra sidan, vissa motorcyklar använder en hydrauliskt manövrerad koppling i stället för en stålkabel setup. Liknande problem kan uppstå om luft eller fukt har infiltrerat av koppling huvudcylinder försörjning av bromsvätska, vilket minskar det hydrauliska trycket som krävs för att koppla ur kopplingen från transmissionen. Vätskan måste luftas och ersattes med färskt bromsvätska för att återställa det hydrauliska trycket i kopplingskretsen.
Felaktiga oljetyper

Med undantag för de flesta Ducati motorcyklar, som är försedda med en torr-typ koppling är de flesta MC-koppling badade i olja för att minska slitage. Använda en olja typ som är annorlunda än vad som anges av tillverkaren kan ha negativa effekter på kopplingen verksamhet. Detta gäller särskilt om du använder en icke-motorcykel specifik olja. De flesta bilar oljor innehåller friktionsminskande tillsatser som är bra för en bil eller lastbil motor. Dock kommer dessa tillsatser störa kopplingens friktionsplattor och få kopplingen att slira. Alternativt kan kopplingen slirar uppstå om det finns för mycket olja i motorn eller växellådan. Töm befintlig olja och ersätta den med rätt oljetyp och kvantitet, enligt anvisningar från din motorcykel bruksanvisning, om du tror att kopplingen slira vara oljerelaterade.
Försvagad Clutch Springs

En uppsättning fjädrar inrymda i motorcykelns kopplingskorg används för att driva kopplingen tillbaka till sitt helt inkopplade tillstånd. Med tiden, kan fjädrarna försvaga och hindra kopplingen från att återvända fullständigt efter urkopplas. Fjädrarna måste tas bort och inspekteras för att avgöra om de är inom de servas specifikationer som anges i fabriken servicemanual publicerat din motorcykel tillverkaren. Om fjädrarna är bortom gränsen, måste du ersätta dem som ett set. Detta tillstånd är vanligare bland motorcyklar med hög körsträcka, men kan också ske genom täta högpresterande användning. Addera Slitna kopplingsplattorna

kopplingen och friktion plattor som används av en motorcykel koppling klassificeras som förbrukningsartiklar med begränsad livslängd, liknande bromsdelarna. Plattorna kommer successivt tunn som tiden går, tills de inte längre kan ge den friktion som behövs för att ansluta sig till motorns svänghjul. Kopplingsplattorna kan ge 30.000 till 50.000 miles av pålitlig tjänst om de vårdas. Däremot kan racing och andra högpresterande verksamheter orsaka förtida slitage kopplingslamellen. Spärr att de andra möjliga orsaker har uteslutits (dvs. kopplingsstyrning justeringar, försvagade fjädrar och rätt typ olja), måste du ta bort och inspektera kopplingsplattorna för slitage. Ersätt alla kopplingsskivorna, om någon av plattorna är lägre än de minsta tjocklek specifikationer som anges i din motorcykel fabrik servicemanual.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111227.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.