1999 Excelsior Henderson Motorspecifikationer

Införandet av Excelsior Super X motorcykel var den mest betydelsefulla motorcykeln utveckling av 1925, enligt Daniel K. Statnekov, författare av "Pioneers of American Motorcycle Racing." Ursprungligen designad av en anställd i Harley-Davidsons tekniska avdelningen, var Excelsior Super X en omedelbar hit på 1920-talet marknadsplatsen. Excelsior-Henderson Motorcycle Company grundades för snart 70 år senare, och 1999 producerade ett nytt varumärke för Super X motorcyklar baserade av den populära 1920-modellen. Motortyp

1999 Excelsior Henderson Super X har en stor två-cylindrig 50-graders X-twin motor. Uttrycket "X-twin" hänför sig till den korsade konfigurationen av de två cylindrar, som är placerade tillsammans vid en 50-graders vinkel.
Displacement

1999 Super X: s motor har en cylindervolym på 1.386 kubikcentimeter. Förskjutningen är volymen som skiftar i motorns cylindrar som kolvarna alternerande mellan de högsta och lägsta positioner.
Innerdiameter och slaglängd

Motorn på Excelsior Hendersons 1999 Super X-modellen har ett hål med 3,66 inches och en stroke 4.02 inches. Hålet avser den totala diametern hos varje cylinder. Linjen är den totala sträckan som kolven rör sig inuti varje cylinder.
Compression

Super X-motorn har ett kompressionsförhållande på 9,2:1. Varje cylinder har kolven komprimerar en viss volym när den rör sig fram och tillbaka. Detta kompressionsförhållande jämförs volymen varje kolv kondenserar i cylindern - 9,2 cc - i förhållande till varje 1 cc volym att det inte kondenserar
Bränslesystem
<. p> Motorn för 1999 Super X använder en port sekventiell, slutna systemet bränsleinsprutning. I en port sekventiell bränslesystem, får varje cylinder en unik mängd bränsle massa. Varje bränsle massa injektion överensstämmer med cylindrarnas intag cykler.
Insug och avgassystem

1999 Super X motorn har fyra ventiler per cylinder och dubbla överliggande kamaxlar. Således använder Super X sammanlagt fyra ventiler för motorns insugning och utblåsning. En kamaxel öppnar och stänger de två inloppsventilerna, och en annan kamaxel öppnar och stänger de två avgasventiler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109596.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.