Mina Throttle Sticks När Turning Rätt på en motorcykel

En gasspjället kärvar kan utgöra ett allvarligt hot medan ridning din motorcykel, vilket kan leda till en oönskad gaspådrag ingång som kan få dig att tappa kontrollen. I de flesta fall är stiction inom gashandtaget när du gör en tur orsakats av en hårt åtdragen gasvajern. Den gasvajern dras hårt som en högersväng initieras, hindrar gasen från att stängas. För att göra saken värre, kommer en alltför skärpt kabel gasa mid-turn, störa motorcykelns chassi och orsakar instabilitet. Medan botemedel är ganska enkelt, det kräver en förtrogenhet med motorcykelns vajrarna. Saker du behöver
skruvnyckel
Visa fler instruktioner
1

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång i stället. Låt motorn värmas tills den kommer tomgång stadigt på lämplig motor varvtalsområdet. De flesta motorcyklar typiskt tomgång vid 1.300 rpm.
2

Vrid styret långsamt från sida till sida. Lyssna efter en förändring av motorns varvtal, eller titta på varvräknare. Om de lediga ökar när du vrider styret i en riktning, men minskningar i den andra riktningen, då vajrarna är för hårt.
3

Vrid styret åt sidan som orsakar en ökning i motorns varvtal. Lossa gasreglaget muttrarna Cable lock, som ligger nära gaspedalen grepp, med hjälp av en skiftnyckel.
4

Vänd gasvajern justerare medurs för att lossa vajrarna, tills varvtalet sjunker till 1300 rpm eller lämpligt tomgångsvarvtal för din motorcykel.
5

Rev motorn flera gånger, låt motorn återgå till en stabil tomgång. Vrid styret från sida till sida igen och lyssna eller titta efter förändringar i motorns varvtal. Lossa kabeln efter behov. Dra åt gasreglaget muttrarna kabellås, om motorn går på tomgång stadigt medan du flyttar styret.
6

Stoppa motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111587.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.