Byt olja i Polaris Sportsman 500

Som en av de mest grundläggande uppgifterna att upprätthålla en Polaris Sportsman 500 ATV, byta olja och filter verkar vara enkel. Även om inte särskilt svårt, dränera olja från oljetanken och vevhuset innebär en utmaning för en ny ATV ägare. Du kommer inte att behöva speciella verktyg, som en vanlig verktygssats räcker, men avsätta minst en timme att slutföra jobbet från början till slut. Saker du behöver
Luddfri trasor
Oljetråg
Hylsnyckel och uttag
bandnyckel
Oljefilter
2 qts. Polaris 0W40 motorolja
Visa fler instruktioner
1

Park ATV på plan mark och dra åt parkeringsbromsen. Starta ATV motorn och låt den gå på tomgång i stället för tre minuter, sedan stänga av den.
2

bort sätet, med hjälp av mekanismen sätet release. Dra fliken på baksidan av den vänstra ramen täcka ur ramens genomföringen. Dra luckan på baksidan av Polaris tills lockets flikar släpper från bränsletanken. Ställ luckan åt sidan. Addera 3

Skruva ur oljestickan från oljetanken på vänster sida på Polaris. Torka av oljestickan med en ren, luddfri trasa. Ställ in mätstickan åt sidan.
4

Placera ett oljetråg under oljetanken. Nå under vänster brädan och skruva oljetanken avtappningsplugg med en hylsnyckel. Pluggen är på botten av oljetanken, som vetter mot framhjulet. Rengör avtappningspluggen med en luddfri trasa. Skruva bort avtappningspluggen tillbaka på oljetanken när det har använts, med hjälp av en hylsnyckel.
5

Flytta oljetråget på höger sida av ATV. Skruva bort avtappningspluggen från nedre högra sidan av motorns vevhus, med hjälp av en hylsnyckel. Rengör avtappningspluggen med en luddfri trasa. Skruva bort avtappningspluggen tillbaka på vevhuset när det har använts, med hjälp av en hylsnyckel.
6

Skruva av oljefiltret från vänster sida av motorn, med hjälp av en rem skiftnyckel. Töm ut oljan kvar i oljefiltret och oljepumpen i oljetråget. Torka av oljepumpen s anliggningsytorna med en luddfri trasa för att ta bort eventuellt skräp eller uppbyggd.
7

Coat det nya oljefiltret O-ring med Polaris 0W40 motorolja. Skruva på oljefiltret på oljepumpen för hand tills den ligger an mot vevhuset. Dra åt oljefiltret ytterligare en kvarts varv, med hjälp av en rem skiftnyckel.
8

Häll 2 liter Polaris 0W40 motorolja i oljetanken. Skruva mätstickan i oljetanken.
9

Starta motorn och kontrollera propparna oljebytesintervaller och oljefiltret för läckor. Stanna motorn och dra åt avtappningspluggar eller filter om du märker någon läcka. Torka upp utspilld olja med en luddfri trasa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107619.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.