Hur berätta om min 2006 600 GSXR bränslepump Working

Bränslepumpen används av Suzukis 2006 GSX-R600 är inrymt i motorcykelns bränsletanken och är ansvarig för att tillhandahålla bränsle-insprutningssystem med en stadig ström av bensin. Under normala omständigheter kan bränslepumpen ger flera års pålitlig drift. Däremot kan en märkbar förändring i motorcykelns prestanda ofta tillskrivas en brist bränslepump som den kämpar för att upprätthålla en stadig bränsle utgång. Ett totalt misslyckande kommer att motorcykeln inte startar alls. Felsökning bränslepumpen kräver en del demontering av din GSX-R600, men kan förhindra en onödig reparation. Saker du behöver
4 mm insexnyckel
10 mm Sockel
hylsnyckel
affärshandduk
Tänger
3 fötter, klart bränsleslangen
16-gauge elektrisk tråd
Krokodilklämmor
Bränsle-safe plastmätglas
Fuel
pumprelä 5-gallon gas kan
Bränslepump
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

bort de främre skruvarna, som finns under sittdynorna på båda sidor av motorcykeln, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Lyft den främre delen av sitsen upp och sedan dra den mot tanken tills hakarna under sätet är fria från motorcykelns ram.
2

Demontera baksätet, med sadellåset inbyggd i vänstra sidan av svansen spackling. Ta ut bränslestavarna tanken prop från verktygssatsen i svansen spackling facket.
3

Lossa bultarna från båda ram omslag, som ligger direkt under framsätet, med hjälp av en 4 mm insexnyckel skiftnyckel. Skjut ramen täcker mot främre delen av motorcykeln tills de är fria från hakarna inbyggd i socklar av bränsletanken.
4

Skruva den främre bränsletanken monteringsbult, som ligger mellan styret och de framsidan av bränsletank, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft framsidan av tanken och stödja den på plats, med hjälp av prop stången.
5

Lossa kontaktstycket bränslepump, sitter under botten av bränsletanken. Vira en butik handduk runt bränsleslangen och dra slangen från bränslepumpen utlopp med tång. Skjut en 3-fots längd tydlig bränsleslangen över bränslepumpens utlopp, placera sedan den fria änden av slangen i ett bränsle-safe plastmätglas.
6

Anslut bränslepumpens gul och röd terminal till motorcykelns positiva batteripolen, följt av bränslepumpens svartvit terminal till minuspol, med 16 gauge elektrisk tråd och krokodilklämmor. Bränslepumpen aktiveras omedelbart och börja släppa ut bränsle i mätglaset. Om bränslepumpen inte aktiveras, byt bränslepumpens relä.
7

Koppla bränslepumpen från batteriets minuspol. Koppla bränslepumpens relä från den vänstra sidan av luftlådan, närmast basen av bränsletanken. Installera ett nytt relä bränslepump i dess ställe, och anslut sedan bränslepumpen till batteriets minuspol. Hoppa över detta steg om bränslepumpen aktiveras normalt.
8

Låt bränslepumpen att arbeta i 10 sekunder. Koppla bort bränslepumpen från batteriet, med början med den negativa polen, sedan den positiva terminalen. Mät mängden bränsle som släpps ut av bränslepumpen under dess 10-andra operation. Helst ska bränslepumpen har kontinuerligt ut ett minimum av 5,7 gram i 10 sekunder. Bränslepumpen måste bytas ut om ansvarsfrihet var inkonsekvent eller om pumpen ut mindre än 5,6 gram av bränsle. Bränsleslangen i en 5-liters gas kan och anslut bränslepumpen till
9

Place batteriet, som börjar med den positiva polen, då den negativa terminalen, om bränslepumpen är defekt. Töm hela innehållet i bränsletanken i bensintanken, koppla sedan bort bränslepumpen från batteriet. Dra den klara bränsleslangen off av bränslepumpens utlopp, med en tång. Hoppa över detta steg om bränslepumpen fungerar som avsett.
10

Skruva bränslepumpen skruvarna från botten av bränsletanken med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra bränslepumpen ur bränsletanken för hand. Hoppa över detta steg om bränslepumpen fungerar som avsett.
11

Applicera ett tunt lager fett på nya bränslepumpen O-ring, tryck sedan bränslepumpen i bränsletanken. Skruva bränslepumpen montering bultar på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt bultarna i ett korsvis mönster till 7 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel. Hoppa över detta steg om bränslepumpen fungerar som avsett.
12

Skjut motorcykelns bränsleslangen på plats över utloppet. Anslut kontakten bränslepumpen i motorcykelns ledningsnät. Avlägsna prop stången och sänka bränsletanken på plats. Skruva den främre bränsletanken monteringsbulten på plats, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel.
13

Skjut ramen täcker in krokarna inbyggda i botten av bränsletanken. Skruva ramkåpa fästbultar på plats, med hjälp av en 4 mm insexnyckel.
14

tillbaka baksätet på svansen, skjut sätet nedåt tills den klickar på ett låst läge. Sätt de framsätet krokar i motorcykelns ram. Skruva framsätet bultarna på plats, med hjälp av en 4 mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111484.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.