Hur man bygger en Honda Motorcycle Brake

Även Hondas sortiment av motorcyklar har ett rykte om användningen av högkvalitativa komponenter, kommer delar såsom främre bromshuvudcylindern behöva byggas om så småningom. Broms vätska läcker från bromshandtaget, vätskebehållare eller beslag broms är de första tecknen på en komprometterad huvudcylinder och orsakas ofta av förslitning eller smutsansamlingar. Detta kan ha en skadlig effekt av utförandet av handmanövrerad broms, en farlig situation som kan leda till en krasch. I de flesta fall kan huvudcylindern byggas om till en kostnad betydligt mindre än att ersätta hela enheten. Saker du behöver
Clear plaströr
Container
Wrench in
Hylsnyckel och uttag
O-ringen
Snap tång ringen
Flat skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Bromsvätska
Shop handdukar | Masterprogram cylinderkolv
kolvfjäder
Piston dammskon
Snap ringar
Reservoir slang dammskydd
visa fler Instruktioner

1

Skruva av locket från den främre bromshuvudcylindern s oljebehållaren och dra ut gummimembranet. Lokalisera dräneringsventil på bromsoket och bifoga en längd av klar plast slangen på ventilen munstycke. Placera den andra änden av slangen i en behållare. Öppna ventilen med en skiftnyckel, vrida ventilen ett kvarts moturs varv. Pumpa bromshandtaget flera gånger tills bromsvätskan har dränerats helt från frambromsen kretsen och i din behållare.
2

Koppla ledningarna från frambromsen omkopplare under bromshandtaget. Skruva oljan bulten framifrån bromshuvudcylindern med en skiftnyckel. Dra bulten, bromsledningen och koppar brickor krossa bort från huvudcylindern och tillåta kvarvarande bromsvätska rinna ned i en behållare. Ta huvudcylindern från styret, med hjälp av en hylsnyckel för att skruva loss par bultar på huvudcylindern s abborre.
3

Dra dammskyddet bort från basen av vätskebehållare slang och ta bort låsringen med ett par låsringstången. Med hjälp av en skiftnyckel, lossa behållaren konsolens bult och ta bort behållaren och slangen från huvudcylindern. Byt ut O-ringen på basen av slangen.
4

Skruva loss muttern från botten av bromshandtaget s svängbulten med en skiftnyckel. Skruva svängbulten från huvudcylindern med platt skruvmejsel och ta bort bromshandtaget. Ta bromsomkopplaren från huvudcylindern, med hjälp av en stjärnskruvmejsel för att skruva sina bultar.
5

Dra ut gummit dammet från huvudcylindern s kolv. Avlägsna kolvens snäppringen med låsringstången och dra kolven och fjädern ur huvudcylindern. Spola huvudcylinder och behållare med rent DOT 4 bromsvätska. Torka omedelbart med en ren butik handduk.
6

Coat den nya kolven och fjädern med färsk bromsvätska. För in kolven och fjädern i huvudcylindern. Montera en ny låsring med en tång låsringen och placera en ny boot gummi damm över änden av kolven.
7

Sätt basen av vätskebehållare slang in i huvudcylindern. Använd ett par låsringstången för att infoga en ny låsring över basen av slangen. Skjut en ny dammkåpa över basen av slangen. Använd en skiftnyckel för att infoga och dra behållaren fästet bulten.
8

tillbaka bromshandtaget, sätter svängbulten i huvudcylindern och dra åt den med en skruvmejsel. Använd en hylsnyckel skruva svängbulten s muttern på plats.
9

tillbaka huvudcylindern på motorcykeln i omvänd ordningsföljd. Fyll huvudcylinder med färsk bromsvätska. Lufta eventuell luft ur frambromsen kretsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107352.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.