Hur du ändrar Transmission Oil i en 2002 Sportster

Regelbundna vätska förändringar är en viktig faktor för att behålla din 2002 Harley-Davidson Sportster. Till skillnad från de större modellerna i Harley-Davidson lineup använder Sportster två separata vätskor, motorns olja och transmissionsolja, att smörja sin drivlina. Medan de flesta motorcyklister är ganska kunnig om den rätta metoden för att förändra sin maskinens motorolja, kan tömning och påfyllning av växellådsolja på en Sportster verka främmande för dem obekanta med Harley-Davidsons underhållsbehov. Lyckligtvis ändra transmissionsolja är en mycket enkel process och kan göras på några minuter. Saker du behöver
Motorcykel stå eller lyfta
Oljetråg
5/8-tums socket
Hylsnyckel
Momentnyckel
Torx 27 förare och uttag
Funnel
transmissionsolja
Shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Starta motorcykeln och låt den gå på tomgång för att värma upp motorn och transmissionen. När motorcykeln värms upp, kommer vätskorna värms upp samt att låta dem rinna lättare. Stoppa motorn efter att låta den gå på tomgång i fem minuter. Ställ motorcykeln på ett stativ eller lyft så att den stöds vertikalt.
2

Placera ett oljetråg under avtappningspluggen på undersidan av motorn. Skruva bort avtappningspluggen med en 5/8-tums uttaget och låt transmissionsolja rinna in i oljetråget. Torka bort all uppbyggd från spetsen på avtappningspluggen med en ren handduk eller trasa. Addera 3

Skruva in avtappningspluggen för hand tills den sitter mot botten av motorn. Använd en momentnyckel för att dra åt avtappningspluggen till maximalt 14 till 21 foot-pounds.
4

Ta derbyt locket från den primära bostadsmarknaden på höger sida av motorn. Använd en Torx 27 förare att skruva alla sex bultar från derby locket. Dra bort locket från den primära bostadsmarknaden för att komma åt kopplingen.
5

Använd en tratt att hälla en liter transmissionsolja i den primära bostadsmarknaden. Helst ska transmissionsolja fyllas tills den är precis under den nedre kanten av kopplingen membranfjädern i den primära höljet. Ta bort tratten och torka bort spilld vätska med en ren trasa eller handduk.
6

Placera derby locket på den primära bostadsmarknaden och sätt en bult i det övre hålet i locket. Dra den med en Torx 27 förare tills den är lätt sitter för att hålla locket på plats. Sätt i och dra åt de återstående bultarna med Torx 27 förare.
7

Använd en momentnyckel och en Torx 27-uttag för att dra åt derby bultarna till 84-108 fot-pounds. Börja längst centrum bulten och kors och tvärs mellan bultarna i en sex femuddig stjärna mönster att dra åt dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107067.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.