Hur Wire en ATV för Brake Lights

Även terrängfordon är avsedda att användas i terräng, vissa stater och kommuner tillåter ordentligt utrustade ATV att köras på allmän väg. Bromsljus, en viktig komponent i att omvandla en ATV för gatbruk, används för att varna andra bilister om din avsikt att bromsa eller stoppa. Men få tillverkare utrustar sina ATV med tre ledare bakljus som kan fungera som ett rinnande ljus och bromsljus. Lyckligtvis kan ledningarna i ett nytt ljus inställning vara relativt enkelt med rätt förberedelser. Saker du behöver
Tretråds bakljus
Inline bromsen växlar
Lödkolv och flux
T-knacka Elkontakt
buntband
Visa fler instruktioner

1

Ta en titt på din ATV bakljus ledningar. Den bakljus måste ha tre ledare för att det ska fungera som en broms ljus. Varje tråd ska styra en separat aspekt av broms /bakljus kombination, en tråd kommer att driva "dim" svans ljus, kommer den andra tråden driva "ljusa" bromsljus, och den tredje kommer att fungera som en jordkabel för ljus. Om din ATV bara har två trådar, eller inte har ett bakljus alls, kommer du behöva köpa en tre-wire bakljus.
2

Köp och installera en inline tryck-manövrerad broms switch på din ATV bromssystem. Dessa switchar ersätter "banjo" bultarna som ansluter dina bromsledningar till huvudcylindrarna och vrid bromsljuset på när bromshandtaget eller pedalen dras i. Addera 3

mäta mängden av tråd du behöver med hjälp av snöre. Kör strängen framifrån bromsomkopplaren första leder till bakljus s "dim" tråd (kabel A). Nästa, mäta avståndet från den främre bromsen switch näst leda till bakbromsen switchens första bly (tråd B). Slutligen, mät avståndet från den bakre bromsomkopplaren andra leder till bakljuset är "lysande" tråd (tråd C). Klipp din tråd till längderna som behövs med hjälp av en avbitartång.
4

Löd frambromsen switchens leder till trådarna A och B. Kör ledningarna genom styret och ramen, routing tråd A till bakljus och tråd B till bakbromsen switch.
5

Löd den bakre bromsomkopplaren första leder till tråd B. Lödtenn C till den andra ledningen på bakbromsen strömbrytaren och dra kabeln genom ramen till bakljus. Vid denna punkt, trådarna A och C kommer att träffas på bakljus.
6

Lokalisera ATV som levereras från fabriken sele bakljus ledningar och klippa bort kontakten från med avbitare. Löd bakljus s "dim" tråd och jordledningen till motsvarande ledningar på selen. Löda tråd C till bakljus s "ljusa" tråd.
7

Splice tråd A i bakljus s "dim" tråd med en T-tap anslutning. Detta kommer att säkerställa att bromsljuset fungerar bara när tändningen är på.
8

Vrid ATV tändningslåset till läge "ON" och kontrollera att baklyse är på. Dra i den främre bromshandtaget och kontrollera bakljus. Den ljusare bromsljuset ska tändas omedelbart. Släpp spaken och trycker på bromspedalen. Bromsen ska tändas igen.
9

Stäng av tändningen och säkra alla lösa ledningar till ATV ramen med buntband.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106105.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.