Återskapa en främre gafflar på en WR250F

Yamahas WR250F - liksom de flesta smuts cyklar - är utformad för att ta lite missbruk. Trots sin seghet, måste det ändå ha gaffeln servas regelbundet. Vanligtvis när gafflarna "ombyggda", det handlar egentligen om att ändra packboxläckage - något som bör göras om du ser en ökning av oljerester. Men, när du har gafflarna isär, kan du också byta eller uppgradera andra komponenter. Saker du behöver
metriska hylsor
Visa fler instruktioner
1

Ställ motorcykeln på ett arbete stativ eller plastbackar mjölk så att framhjulet lyfts en fot eller så från marken. Du kan också säkra trippel träd med ett tie-down rem eller bungee rep så att cykeln inte faller på någon sida som du arbetar på gafflarna.
2

Ta bort sprinten från framaxeln med ett par nål nosed tång, ta sedan bort axelbulten. Skjut framhjulet fri från stolpen rören. Däcket är fortfarande ansluten till huvudcylindern av bromskabeln. Betonar inte kabeln. Om du har problem med att balansera däcket mot ramen, använd ett buntband för att hålla det tillfälligt.
3

Lossa bultarna för trädet övre och nedre klämmor träd på höger och vänster gaffel röret. Börjar med en lätt vridande rörelse, skjut en gaffel röret ur sin trippel träd montera, sätta det på din arbetsbänk, ta sedan bort den andra gaffeln röret.
4

Placera ett arbete trasa i ett skruvstäd, sedan försiktigt placera en gaffel över trasan. Försiktigt snug röret precis tillräckligt stram för att arbeta på. Inte för hårt eftersom du kan böja gaffelbenen.
5

Ta krom stolpen röret från det yttre gaffel röret, sedan arbeta den gamla tätningen från gaffelenheten och ersätta den. Om du ska byta ut dina fjädrar, ventiler eller bussningar med nya eller eftermarknad enheter, är det dags att göra det. Upprepa processen för andra gaffelben och montera hjulet och gafflar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111400.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.