Hur du ändrar en Vulcan 900 Oljefilter

Regular motorolja och oljebyten filter är en viktig del av att upprätthålla din Kawasaki Vulcan 900 motorcykel. Medan de flesta motorcyklister är kapabla att utföra denna grundläggande uppgift utan problem, är det Vulcan 900 s oljefiltret sitter bakom avgiftssystemet spänningsregulator på framsidan av motorn, presentera ytterligare och oväntad utmaning. Saker du behöver
dräneringskärlet
Socket skiftnyckel och Hylsnyckelsats
Cap-stil oljefilternyckel
Oljefilter
Motorolja, 3,5 kannor
Visa fler instruktioner

1

Värm upp motorn och ta bort avtappningspluggen på undersidan av motorn med en 17mm hylsa. Tappa ur oljan i ett oljetråg och sätt tillbaka avtappningspluggen med en 17mm hylsa.
2

Leta spänningsregulatorn på framsidan av motorns bas och under kylaren. Med hjälp av en 10 mm hylsa, ta bort de övre och nedre bultar i mitten av den spänningsregulator. Dra spänningsregulatorn bort från sitt fäste.
3

bort fästet från ramen, med en 10 mm hylsa för att skruva loss konsolens skruvar. Dra fästet från ramen och ställ den åt sidan.
4

Placera oljetråget direkt under oljefiltret. Lossa oljefiltret med en lock-stil filter skiftnyckel och helt lossa den för hand. Låt någon olja kvar i oljefiltret och oljepump rinna in i oljetråget. Släng oljefiltret.
5

Sprid ett tunt, jämnt lager av färsk olja på det nya oljefiltret inre packning med fingret. Skruva oljefiltret på plats för hand tills den sitter mot oljepumpen, dra sedan åt det ytterligare 1/4 till 1/2 varv.
6

Återkoppla spänningsregulator fästet på ramen, åtdragning av konsolens bultarna med en 10 mm hylsa. Montera tillbaka spänningsregulator på sin konsol, åtdragning av övre och undre bultarna med en 10 mm hylsa.
7

Fyll motorn med upp till 3,5 liter ny olja, hälla oljan i oljepåfyllningsöppningen på vänster sida av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107110.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.