Hur man byter Throttle på en 2001 Honda CBR

Den gasreglaget är utan tvekan en av de mest använda kontrollerna på en 2001 Honda CBR, vilket gör den mycket känslig för slitage med tiden. Den gasreglaget själv är lite mer än ett plaströr, anslutet till CBR: s förgasare med ett par kablar som sträcker sig från den högra styret brytarhuset. Med tiden kan gasen fläns sönder, koppla bort vajrarna i processen. Byte av gasspjället är ett snabbt jobb som inte kräver många verktyg, vilket gör det till en lämplig uppgift för en bestämd gör-det-självare. Avsätt minst 15 minuter för att slutföra detta projekt. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Skruva loss bulten från bar-end vikt från slutet av den högra styret med en stjärnskruvmejsel. Dra bar-end vikten från styret.
2

Lossa låsmuttern från övre gasvajern är skaderegleraren på höger styrets brytarhus, med en 8 mm nyckel. Vrid justerskruven medurs tills den sitter mot kabelhus att lossa den övre gasvajern.
3

Ta bort skruvarna från botten av den högra brytarhuset med en stjärnskruvmejsel. Lyft upp på omkopplingshöljet bort från styret för att komma åt gasreglaget fläns och vajrarna.
4

Dra fat-formad kabel hylsor ur spärren på gasreglaget fläns, dra sedan nedre halvan av strömställarhuset bort från gas. Skjut gasreglaget från styret.
5

Skjut en ny gasreglage på styret. Slip kabelns hylsor i spärren på gasreglaget fläns. Stäng den högra brytarhuset runt gasspjället, och skruva husets bultar på plats med en stjärnskruvmejsel.
6

Vrid övre kabelns justerare moturs för att spänna kabeln. Vrid på gasen, och ta del av när det börjar att dra kabeln, indikeras av en lätt spänning. Dra kabeln tills gasreglaget kan röra sig 1/8 av en tum innan det drar gasvajern. Dra åt låsmuttern mot kabeln justeraren med en 8 mm nyckel.
7

Montera bar-end tyngden till höger styret. Dra åt viktens bulten med en stjärnskruvmejsel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110256.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.