Hur du gör din egen avgasrör för en motorcykel

Skapa en unik motorcykel kommer gångjärn tungt på summan av dess delar. En uppsättning anpassade avgasrör är helt avgörande för utseendet på maskinen. Medan ett sortiment av eftermarknaden avgassystem finns att köpa, kan tillverka ett komplett system från grunden vara mycket givande och låna den sista touch till din egen motorcykel. Varnas, svetsning och metallbearbetning färdigheter absolut krävs för att slutföra projektet. Saker du behöver
penna och papper
Flexibel måttband
Dorn böjda avgas slang
Stock avgassystem
Angle metall grinder
kapskiva
Svetsutrustning
Ljuddämpare
Visa fler instruktioner
1

Sketch ditt koncept på papper, inklusive monteringsdetaljer och arrangemang ljuddämpare. Ta mätningar med ett böjligt måttband från motorns avgasportar till avgasröret slutliga infästningspunkt. Var noga med att mäta avståndet från varje avgasport till rörets slutmonteringen punkten, eftersom längderna varierar mellan varje port. Skriv dessa mätningar ner för att hjälpa dig att avgöra hur mycket slang du behöver.
2

Välj avgas slang. Rostfritt avgassystem slang är idealisk på grund av dess motståndskraft mot värme och korrosion och är ofta tillgänglig i förböjda sektioner, vilket eliminerar behovet av en dyr slang Bender. Använda mätningarna i steg 1, få tillräckligt med slang för att slutföra avgassystemet med minst 2 meter över slangen. Addera 3

Cut flänsänden av motorcykelns rören mäldsamlingsrör med en metall kapskiva bifogas en vinkelslip. Börja snittet minst två inches under kurvan för varje rör för att tillåta extra utrymme för den nya slangen. Sätt in de skurna header rören i avgasporten och rotera dem i önskat läge.
4

Klipp ditt avgassystem slang i mindre delar som önskas för att passa ditt koncept. Placera den första sektionen mot huvudet röret och häftsvets den på plats. Fortsätt placera delar av slang och häftsvetsning dem på plats förrän du har slutfört avgaserna grundläggande konstruktion.
5

Test-passa halsdukar, om någon, på avgassystemet. Gör justeringar som behövs, slipning av häftsvets av dåligt sektion av röret med en vinkelslip. Flytta avsnittet och häftsvets den på plats.
6

Ta bort ljuddämparna och hela häftsvetsade avgaser från motorcykeln. Svetsa fogarna mellan varje utloppssektion, helt täta fogarna. Jämna svetsfogarna med en vinkelslip tills du har uppnått önskad finish.
7

Installera färdig avgassystem och ljuddämpare på motorcykeln. Alternativt kan avgaserna bli klar med krom eller pulverlack från en kromad butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107245.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.