Hur man korrekt storlek en hjälm

Enligt Motorcykel Safety Foundation, skallskador är den mest frekventa dödsorsaken i motorcykel dödsfall. En rätt dimensionerad hjälm är viktigt för säkerheten. Om hjälmen är fel storlek, kan det röra på huvudet, möjligen distrahera dig från vägen. En felaktig hjälm storlek minskar också hjälmen förmåga att absorbera stötar. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Använd ett måttband för att mäta omkretsen på huvudet på den största punkten. För de flesta människor är detta rätt ovanför ögonbrynen.
2

Räkna ut din hatt storlek baserad på mätning du fick. Detta kan hjälpa dig att få en grundläggande storlek för din hjälm. Till exempel är en omkrets på 21 ¼ inches en hatt storlek på 6 ¾, medan en omkrets på 23 ¾ inches är en hatt storlek på 7 5/8.
3

Prova det på. Det ska kännas lite underdimensionerad tills det är hela vägen på. När den är på, bör du känna kuddar mot tinningarna och dina kinder utan något utrymme i mellan. Den ska sitta tätt, men inte till den grad att det känns obehagligt.
4

Flytta ditt huvud runt med hjälmen på att se till att den inte ändrar läge på huvudet. Om det rör sig medan du flyttar, måste du prova på en mindre storlek.
5

Stäng full face hjälm, om det är den stil du väljer, innan du lämnar butiken. Det bör finnas utrymme mellan näsan och sköld.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108939.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.