Hur man lägger in en tändspole på en '99 Kawasaki ZX6

tändspolarna är ansvarig för att konvertera 12-volts ström som produceras av din 1999 Kawasaki ZX6 till högspänd laddning som frigörs genom tändstiften. Motorcykeln är utrustad med ett par tändspolar, var och driver två av motorns fyra tändstift. Även tändspolarna är relativt tålig, kan en elektrisk kortslutning eller brist på allmänt underhåll skada tändspolar interna trådlindningarna. Coil misslyckande är ofta märkbar som en död motor cylinder, en förlust av makt medan ridning eller ett oberäkneligt tomgång. Saker du behöver
Startnyckel
5 mm insexnyckel
10 mm socket
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
Vänster tändspole (Kawasaki Part # 21.121-1227) katalog Höger tändspole (Kawasaki Part # 21.121-1228) katalog Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln på cykelställ. Lås sätet, med tändningsnyckeln och sedan lyfta stolen från motorcykeln.
2

Lossa skruvarna på toppen och sidan av både svans-spackling paneler, som ligger nära basen av bränsletanken , med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Dra sidoplåtarna bort från bränsletanken att släppa sina chefer från genomföringarna bränsletanken. Bara skruva loss bultarna nära bränsletanken. Ta inte bort svans-spackling paneler från motorcykeln. Addera 3

Ställ ventilen bränsletanken, placerad under vänster sida av tanken, till Off. Lossa skruvarna på toppen av bränsletanken - nära styret och vid basen av tanken - med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Lyft tanken från motorcykelns ram, dra ut bränsleledningen och bränslemätare kontakt. Ställ bränsletanken undan.
4

bort luften rutan, belägen mellan huvudramen rälsen över motorn. Dra ventilationsslangen från luften lock. Lossa klämmorna fästa förgasaren kanalerna till botten av luft box, med en stjärnskruvmejsel. Dra luften rutan off på förgasaren intag kanaler. Dra kanalerna luftintag ut från framsidan av luft rutan. Ställ luften rutan åt sidan.
5

Koppla bort tändkablarna från tändstiften i toppen av motorn. Lossa monteringsbultar förenade tändspolarna till insidan av båda huvudsakliga ramskenor omger motorn, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Skruva den primära avledningen kontakten från slutet av tändspolar, motsatsen till tändkablarna, med en stjärnskruvmejsel. Dra tändspolar ut motorcykeln.
6

Montera nya tändspolar på motorcykel viktigaste ramskenor, med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt bultarna till 69 tum-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
7

Anslut den svarta primära leder kontakten till den vänstra tändspolen, och den gröna primära leder kontakten till höger tändspolen. Skruva den primära skruvarna anslutningsdonet på plats med en stjärnskruvmejsel.
8

Anslut den vänstra tändspolen nedre tändkabeln på den första tändstiftet på vänster sida av motorn (nr 1 cylinder) och anslut sedan den övre tändstiftet kabeln på tändstiftet längst till höger sida av motorn (nr 4 cylinder).
9

Anslut den högra tändspolen nedre tändkabeln på rätt gnista kontakt i mitten av motorn (nr 3 cylinder), anslut sedan den övre tändkabeln på den vänstra tändstiftet vid mitten av motorn (nr 2 cylinder).
10

Push Luftintaget kanalerna till portarna på framsidan av luft box. Skjut luften rutan på kanalerna förgasaren intag, sedan åt ledningshalvorna klämmor med en stjärnskruvmejsel. Anslut paus slangen i munstycket på toppen av luft lock.
11

Håll bränsletanken över motorcykelns ram och motor. Återanslut kontakten bränslemätare, tryck sedan bränsleledningen på bränsletanken utlopp. Sätt tanken på plats, och skruva bränsletanken monteringsbultar på plats, med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra åt bultarna till 69 tum-pounds, med hjälp av en momentnyckel.
12

Skjut svans-spackling panel chefer i kragarna inbyggda i botten av bränsletanken. Skruva svansen-kåpan fästbultar på plats, med hjälp av en 5 mm insexnyckel.
13

tillbaka sätet på motorcykeln. Tryck nedåt på baksidan av sätet för att låsa sitsen i stället. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111116.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.