Hur Lufta kopplingen på en 94 Kawasaki Ninja

Den hydrauliskt manövrerade kopplingen monteras på Kawasakis 1994 ZX-7R, ZX9R och ZX-11 motorcyklar Ninja var avsedd att ge ryttare med ytterligare hävstång för att kompensera för motorcyklar "högpresterande kopplingar. Effektiviteten av koppling huvudcylinder hydrauliska trycket kan sänkas med vatten infiltration orsakas av naturlig kondens uppbyggd inuti kopplingen kretsen. Detta är vanligtvis identifieras som en svampig känsla vid kopplingshandtaget, åtföljd av ett tag känsla från kopplingen när spaken släpps. Blödning den förorenade vätskan från din Ninjas koppling krets kommer att återställa det hydrauliska trycket som behövs för att manövrera kopplingen säkert och effektivt. Saker du behöver
4 mm insexnyckel
stjärnskruvmejsel
Spruta
DOT 4
bromsvätska 3 meter, klar 1/4-tums plaströr
8 mm Blocknyckelsats
Shoppa handdukar
Visa fler instruktioner
1

Ta bort den vänstra nedre kåpan från din Ninja motorcykeln. Skruva spackling bultar med en 4 mm insexnyckel och dra sedan kåpan bort från motorcykelns ram.
2

Skruva koppling huvudcylinder vätskebehållare lock bultar, med en stjärnskruvmejsel. Lyft behållaren täcker bort av koppling huvudcylinder, dra sedan gummimembran ur oljebehållaren. Om du arbetar på en ZX-7R, skruva av tanklocket klämbult med en stjärnskruvmejsel, skruva av locket för hand.
3

Suga den befintliga vätskan ur behållaren med en spruta. Fyll behållaren 3/4-full med färska DOT 4 bromsvätska.
4

Följ koppling huvudcylinder slang till kopplingscylindern på vänster sida om motorns vevhus. Dra gummikåpan bort av kopplingscylindern avluftning, på den övre högra sidan av cylindern. Skjut en 3-fots längd klar 1/4-tums plaströr över spetsen på avluftningsventilen. Placera den fria änden av slangen i en plastbehållare.
5

Vrid avluftningsventilen moturs ett kvarts varv, med en 8 mm kombination skiftnyckel. Dra i kopplingshandtaget tills den vidrör styret för att tvinga en liten mängd bromsvätska ur kopplingens slavcylinder och in i plaströr. Ta del av eventuella bubblor fastnar i vätskan, samt färg och klarhet av själva vätskan. Ren bromsvätska verkar ljust bärnstensfärgad och är helt klar.
6

Vrid avluftningsventilen medurs med 8 mm nyckel för att stänga ventilen. Sakta släpp kopplingshandtaget att dra färsk bromsvätska i koppling huvudcylinder. Kontrollera mängden bromsvätska kvar i koppling huvudcylinder vätskebehållare. Fyll på behållaren om vätskenivån har minskat till en fjärdedel av sin maximala kapacitet.
7

Öppna avluftningsventilen med 8 mm nyckel, dra sedan in kopplingshandtaget igen. Stäng ventilen och långsamt släpp kopplingshandtaget. Upprepa tills bromsvätskan instängd inuti slangen är bubbelfritt, klar och ljus bärnstensfärgad. Kontrollera tankens nivå upprepade gånger. Låt inte det tomt - detta skulle införa luft i linje
8

Dra avluftningsventilen med din 8 mm nyckel tills den sitter ordentligt mot kopplingens slavcylinder.. Griparkopplingen på upprepade gånger tills du känner motstånd. Om spaken rör sig lätt utan något motstånd, kontrollera att avluftningsventilen dras åt helt.
9

Wrap en butik handduk runt ventilen och slutet av plaströr. Dra slangen bort från ventilen och torka bort spilld bromsvätska. Skjut gummihättan över toppen av avluftningsventilen.
10

Fyll koppling huvudcylinder reservoaren till dess halvvägs med DOT 4 bromsvätska, vilket ger utrymme för vätskan att expandera när det värms upp under normal drift. Skjut gummimembran in i reservoaren. Sätt tillbaka behållaren lock, antingen genom att skruva sina bultar på plats med en stjärnskruvmejsel (ZX-9R och ZX-11) eller genom att skruva av locket på behållaren på plats för hand (ZX-7R).
11

Skruva reservoaren bolt lock klämma på plats med en stjärnskruvmejsel för att säkra tanklocket. Detta gäller bara för ZX-7R modeller.
12

Montera vänster nedre kåpan på din Ninja motorcykel. Dra åt alla spackling bultar med en 4 mm insexnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111066.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.