Hur man gör en Drag Bike

Ta din befintliga cykel och omvandla den till dragrace användning är en enkel helg projekt. Dragracing, till skillnad från andra motorsporter, är relativt lätt att komma in, med olika klasser, allt från idrottsman till proffs. Toppskiktet av motorcykel dragracing är prostock motorcykel klassen, men för de flesta av oss som inte har en extra 200k som ligger runt för att bygga den ultimata racing maskin, pyssla en befintlig cykel är ett alternativ. Saker du behöver
Mechanics verktygssats
Motorcykel lift
Wheelie bar
Performance avgassystem
tuschpenna
Momentnyckel
Måttband
Visa mer Instruktioner
1

Rulla cykeln upp på hissen och säkra den med spännband vid fyra ekvidistanta punkter runt ramen. Lyft cykeln till en bekväm arbetshöjd.
2

Koppla systemet fabriken avgaser genom unbolting galgar från ramen och avgassystemet flänsarna från topplocken. Förvara sytem fabriken avgaser på ett säkert, torrt ställe om du vill konvertera cykeln tillbaka till aktiemarknaden avgassystemet i framtiden.
3

Installera prestanda avgassystem i omvänd ordning borttagning. Om det här är ditt första bygga, få ett system som är en direkt bolt-on utbyte med det behövs inga ändringar, Åtdragninsmoment alla fästen till fabriken specifikationer utför en visuell inspektion för att se till att avgaserna är korrekt inriktad.
4

Placera wheelie stånganordningen bakom den bakre delen av cykeln. Med en tuschpenna, markera dina fästpunkter och skruva baren till ramen på cykeln. Kontrollera om spelen, och se till att stången inte skaver mot den bakre däcket, kedja eller dreven. För att jämna ut wheelie bar, använd ett måttband och mät avståndet från barens hjulet till marken. Vrid justerskruven ärmarna tills båda hjulen är samma avstånd till ytan på trottoaren. Detta kommer att ge jämn kontakt av wheelie bar till racing ytan när driver cykeln framåt från startlinjen och hindrar cykeln från att flytta från en sida till en annan. Den wheelie bar håller också cykeln från vända över i händelse av att den främre änden börjar lyfta och hjälpmedel för att hålla den bakre däcket stadigt på racing ytan.
5

Sänk cykeln och ta bort den från hissen. Med cykeln tillbaka på plan mark, klättra upp på stolen och se hur det känns. Gör eventuella justeringar om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106803.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.