Hur man tar bort motorn från en CBR 1000

Merparten av det arbete som krävs av en Honda CBR 1000 motor kan utföras med det fortfarande monterade på motorcykeln. Större reparationer kräver att motorn avlägsnas som en helhet, en process som använder grundläggande handverktyg nästan uteslutande. Notera att nyare CBR modeller tillverkade efter 2004 kräver ett specialverktyg för att skruva loss motorns fästbultar. Uppgiften är enkelt, men kräver en viss förtrogenhet med din CBR: s grundläggande anatomi. Försök inte att slutföra den här uppgiften om du inte är säker på att du kan fylla i det ordentligt. Saker du behöver
Motorcykel stativ
Startnyckel
4 och 5 mm Allen skiftnycklar
stjärnskruvmejsel
Hylsnyckel 8, 10 och 20 uttag mm
Jack
20 mm låsmutter skiftnyckel (Honda del # 07VMA-MBB0100)
Visa fler instruktioner
1

Säkra din CBR 1000 i en upprätt position med en motorcykel stativ. Ta bort passagerarsätet från motorcykeln, med tändningsnyckeln. Lossa skruvarna under bakre delen av sadeln med en 5 mm insexnyckel, ta sedan bort stolen från motorcykeln för att tillåta åtkomst till batteriet. Lossa skruvarna fästa batterikablarna till batteriets poler med en stjärnskruvmejsel, börjar med den svarta minuskabeln följt av den röda pluskabeln. Lyft ut batteriet ur ramens stolskenorna.
2

Skruva ur skruvarna som fäster sidan och lägre paneler spackling till motorcykelns ram, med 4 och 5 mm Allen skiftnycklar. Skjut de nedre kåporna ut från under motorcykeln och dra sido kåpor från ramen. Nå bakom sido kåpor och dra de främre blinkers från motorcykelns ledningsnät.
3

bort bensintanken kåpans paneler och fästskruvar, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Skruva ur skruven kantar kanten på tanklocket, med hjälp av en 4 mm insexnyckel. Lås locket med tändningsnyckeln, dra sedan av locket på tanken. Lyft tanklocket bort av bensintanken. Detta gäller bara för 2004 och nyare CBR 1000 modeller.
4

Ta bort fästbultarna på framsidan och baksidan av tanken med en 5 mm insexnyckel. Lyft tanken bort från ramen och dra ur bränslepumpens elektriska kontaktdon och bränsleledningar från botten av tanken.
5

bort luften rutan från toppen av motorn, med en stjärnskruvmejsel . Skruva luften lådans lock, lyft upp locket och luftfilter ur luften rutan. Lossa slangklämmorna som håller luften rutan till motorcykelns fallspjällhusen eller förgasare med en stjärnskruvmejsel, dra luften rutan bort från motorn.
6

bort förgasarna eller spjällhusen från motorn. Trä på vajrarna ur spjällhusen eller förgasare "gasspjället. Koppla bränsleinsprutarna "och Gasspjällssensor s kontakter ledningar från toppen av spjällhusen. Lossa klämmorna fästa fallspjällhusen eller förgasare till motorn, med en stjärnskruvmejsel. Dra förgasare eller organ gaspådrag bort av motorn.
7

Skruva ur skruvarna från det främre kedjehjulet skydd på vänster sida av motorn med en hylsnyckel utrustad med en 8 mm hylsa. Dra bort kåpan från motorn för att komma åt drevet. Skruva loss skruven säkra Framdrev till motorn, med hjälp av en 17 mm hylsa. Dra kedjehjulet ut ur motorn.
8

Dra radiatorn slangar av av motorn. Koppla loss alla elektriska anslutningar är anslutna till motorn. Ta växelspaken arm från den vänstra sidan av motorcykeln, med hjälp av en 10 mm hylsa. Skruva loss växelspaken s svängbulten med en 6 mm insexnyckel. Dra skift och och dess arm av motorn.
9

Placera en domkraft under motorn för stöd. Skruva motorfästet bultarna på motorcykelns ram med en 20 mm hylsa. 2004 och nyare modellerna kommer att behöva en speciell 20 mm skiftnyckel låsmuttern att skruva motorfästet bultarna. Sänk motorn från ramen och dra bort det från motorcykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110649.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.