Hur man byter olja i en 1980 Kawasaki 750

Kawasakis KZ750 infördes 1976 med en 745 cc parallelltwin-cylindrig motor. Vid 1980 var KZ750 tillgänglig med en fyrcylindrig motor i tillägg till det ursprungliga tvilling. Även om det finns vissa skillnader i de grundläggande underhållsrutiner krävs antingen motor, ändra motorcykelns olja och oljefilter regelbundet är fortfarande en viktig process som utförs varje 3000 miles. Att försumma dessa oljebyten för länge kommer att orsaka att oljan att bryta ner och skapa överdriven friktion i motorn, som ett resultat, motorns inre delar slits till den punkt av misslyckande. Saker du behöver
Sockets, 10 - och 17-mm
Hylsnyckel
Phillip skruvmejsel
Oljetråg
Tömningspropp krossa bricka
Shop handduk
oljefilterlocket tätning O-ring
Oljefilter
Funnel
SE klass SAE 10W40 motorolja, 4 liter
Visa fler instruktioner
1

Skruva ekollon nötter från vänster främre foten PEG fäste med en 17-mm hylsa och en hylsnyckel. Dra fästet borta från din KZ750 s ram för att komma åt drevet locket på vänster sida av motorns vevhus. Skruva loss shifter spaken s nypa bult med en 10-mm hylsa och sedan dra i spaken utanför shifter axeln. Lossa kedjehjulet kåpans skruvar med en stjärnskruvmejsel och dra bort locket från motorn för att avslöja oljefilterlocket. Detta gäller bara för två-cylindriga KZ750 modeller.
2

Lyft din KZ750 på dess centrum står och starta sin motor. Låt motorcykeln på tomgång i högst fem minuter och sedan stoppa motorn och låt den svalna i ytterligare tio minuter. Addera 3

Placera ett oljetråg under motorn. Skruva bort pluggen vevhuset avloppet med en 17-mm hylsa och dränera motorns olja i din oljetråget. Tvåcylindriga placera avtappningspluggen direkt under mitten av vevhuset, medan fyrcylindriga modellerna placerar avtappningspluggen på nedre vänstra kanten av vevhuset.
4

Rengör avtappningspluggen med en handla handduk och ersätta sin bricka koppar krossa med en ny bricka. Skruva bort avtappningspluggen i motorn för hand och dra åt till 22 foot-pounds med en momentnyckel.
5

Skruva loss bulten från mitten av oljefilterlocket, ligger på vänster sida av en två-cylindrig motor eller på botten av en fyrcylindrig motor vevhus, med användning av en 14-mm hylsa. Dra bort kåpan från motorn och tappa av oljan kvar i oljepumpen i din oljetråget. Dra gamla oljefiltret, oljefilter Bolts våren och bricka ur motorn.
6

Kontrollera oljefiltret lockets tätande O-ring för sprickor eller brott. Byt ut O-ringen om det finns tecken på skador eller slitage. Placera ett nytt oljefilter i motorn. Slip oljefiltret bulten genom centrum av oljefilterlocket och skjut sedan kolvens fjäder och bricka över änden av bulten. Sätt tillbaka oljefiltret locket på motorn och dra åt oljefiltret lockets bult 16 foot-pounds med en 14-mm hylsa och en momentnyckel.
7

Skruva av oljepåfyllningslocket från höger sida av motorn och placera en tratt i påfyllningsröret. Häll upp till fyra liter SE klass SAE 10W40 motorolja i motorn och sedan skruva fast tanklocket på plats.
8

tillbaka drevet täcka och skärpa sina bultar med din Phillips skruvmejsel. Skjut shifter spaken över shifter axeln och dra spaken s nypa bult med 10-mm hylsa. Skjut det vänstra främre fästet fotpinnen över ramens monteringstapparna. Skruva ekollon muttrarna på plats över konsolen med din 17-mm hylsa. Detta gäller bara för två-cylindriga KZ750 modeller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110972.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.