Hur man monterar en Honda XR80 kopplingslamellen

Montering av Honda XR80 kopplingslamellen är i grunden en fråga om att få allt i rätt ordning, och komma ihåg att täcka varje kopplingslamellen och friktion skiva med olja innan du lägger det till församlingen. Använd samma olja som motorns vevhus - men frisk. Annars kan du montera kopplingen, stäng av motorn, och hitta din koppling låses upp. Instruktioner
1

Täck en friktion skiva med olja, och ställ sedan in den på den upphöjda sidan av kopplingen centrum. Friktionen disken är i princip rund, men flikar på ytterkanten och runt på insidan kanten. Den XR80 har tre av dem. Kopplingen center, har ett splines hål i mitten, med fyra hål runt det i ett rutmönster.
2

Oil en kopplingsskiva, och ställa den på friktionsskivan du just installerat på kopplingen centrum. Kopplingslamellen är runda på ytterkanten och flikar på insidan kanten. Det finns två.
3

Installera en annan friktion skiva och den sista kopplingen plattan, då den sista friktionsskivan. Glöm inte oljan. Friktionsskivan yttre flikar bör uppradade med varandra.
4

Sätt i tryckplattan, en rund platta med fyra cylinder-formade stolpar, genom de fyra hålen i kopplingslamellen från friktionsskivan sida. Ställ denna församling åt sidan för nu.
5

Skjut yttre kopplingshuset på kraftöverföringsaxeln. Det är redskap bör ingripa med den primära enheten redskap, den lilla kugghjulet på sin högra. Det yttre kopplingshuset är den största kopplingsdelen. Allt annat kommer att gå i den.
6

Montera tryckbrickan. Det är runt på utsidan och flikar på insidan, så att det kan glida på den rafflade kraftöverföringsaxeln och gå upp mot den yttre kopplingskåpan.
7

försiktigt pickup delar som är sammanfogade i steg 1 till 4, och installera dem på kraftöverföringsaxeln, tryckplatta först. Friktionen disk på fliken kommer att glida in i urtag i den yttre kopplingskåpan.
8

Sätt låsringen på. Det finns ett spår runt kraftöverföringsaxeln att den går in. Se till att den sitter i detta spår.
9

Placera de fyra fjädrarna över fyra cylinder-formade stolpar inne i aggregatet. Sätt hissplattan över fjädrarna. Den är fyrkantig med ett lager i mitten och ett hål i var och en av dess fyra hörn. Passa in hålen med de fyra cylinder-formade stolpar. Montera de fyra skruvarna och brickorna för att säkra hissplattan. Dra åt bultarna lite i taget på ett kors sätt, inte ett cirkulärt sätt.
10

Sätt axeländen av lyftaren stången genom lagret i hissplattan.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110725.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.