Hur man bibehåller en 1973 Yamaha 750

Ju mer tid du spenderar att lära om ditt 1973 Yamaha 750, desto bättre blir du på att hålla den igång rätt och ser bra ut. Du utvecklar en känsla för din cykel när du flytta genom växlarna, hörn och broms. Dessutom blir du van vid att vissa ljud när motorn och drivlinan presterar effektivt. Allt på cykeln hålls samman eller ansluten med bultar och skruvar. Du bör se till att allt är tätt var 500 miles med normal ridning. Allmänt underhåll är roligare än arbete för de flesta cyklister. Hålla din motorcykel ren gör underhållet enklare och visar att du har stolthet i din ride. Saker du behöver
1973 Yamaha 750 Servicehandbok
Rena trasor och handdukar
nedbrytbar spraya motorrengöring
Sötvatten slang och justerbart munstycke
Tvålvatten
krompolish
Vinyl balsam
metriska verktyg
tändstiftsnyckel
Skruvmejsel
Kabel smörjmedel
Chain lube
Visa fler instruktioner
Rengöring
1

Park din motorcykeln på centralstödet och låt motorn svalna helt.
2

Spray motorn, de primära fall och båda förgasare med en biologiskt nedbrytbar motor renare. Spraya rengöringsmedel på de främre och bakre hjulnaven och ekrar. Låt renare att penetrera i flera minuter. Skölj renare bort med en fin spray av färskvatten.
3

Tvätta målade ytor, såsom fendrar, gafflar och utsatta delar av ramen med såpvatten och en svamp eller trasa . Lyft sadeln och tvätta hela bensintanken. Tvätta strålkastare, mätare och tillbehöret linser ljus. Skölj tvålvatten bort med en fin spray av sötvatten och torka allt med en ren handduk.
4

Applicera en liten mängd krompolish till en ren trasa. Applicera polish till fälgarna, avgasrör, styre och spakar handen. Låt krompolish att torka och polera allt med en ren trasa.
5

skick förarsadeln och greppen hand med vinyl balsam, följa anvisningarna på etiketten. Skick de svarta sköldar på vajrar, kablar broms och hastighetsmätare kabel.
Justeringar och smörjning
6

Dra gnista caps tändkabeln bort pluggarna. Ta bort tändstiften med din plug skiftnyckel eller en stor, metrisk socket. Den keramiska delen av pluggarna ska vara brun till färgen och bränning tips bör vara relativt rena. Om pluggarna är mycket svart, är bränsle-luftblandningen för rik. Itu med detta när du justerar förgasarna. Återmontera pluggarna och sätt tillbaka locken tändkabeln.
7

Starta motorn och låt den värmas upp och tomgång vid normal arbetstemperatur. Öppna din service manual till det avsnitt som beskriver förgasare bränsle-luft-justering. Titta på förgasaren diagram i manualen och identifiera de bränsle-luftblandning skruvar på varje förgasare.
8

Börjar med en förgasare, vrid skruven varje sätt med skruvmejseln tills du hittar den punkt där motorn går på tomgång på den snabbaste hastigheten. Upprepa detta på motsatt förgasaren. Stäng av motorn.
9

Kontrollera spelet vid gaspådrag twist grepp och kopplingen spaken. Vrid vajern justerare på varje för att uppnå den rekommenderade fritt spelrum ges i servicemanualen med en metrisk skiftnyckel. Typisk gaspådrag fri lek är inte mer än 1/8 tum. Typisk kopplingskabel fri lek är 1/4 tum.
10

Smörj de exponerade ändarna av alla kablar med kabel smörjmedel. Snurra bakhjulet för hand och smörj motorcykel kedja med kedja glidmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110937.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.