Hur man installerar ett batteri på en 1999 Yamaha Road Star

Det är en vacker dag att gå för en åktur, så du inte din ridning redskap och hoppa på din 1999 Yamaha Road Star. Vrida nyckeln, tummen du på startknappen och ingenting händer. Vid något tillfälle har din motorcykel batteri urladdat, slutade alla förhoppningar om att njuta av dagen på Road Star. Det händer att de bästa av oss, som de flesta motorcyklar måste uthärda långa perioder av lagring under de kallare årstiderna, så småningom tömmer batteriet går att reparera. Lyckligtvis får 1999 Yamaha Road Star tillbaka på vägen är så enkelt som att byta ut batteriet, en uppgift som kräver bara din nyckel och en stjärnskruvmejsel. Saker du behöver
Startnyckel
stjärnskruvmejsel
Batteri
Visa fler instruktioner
1

Sätt tändningsnyckeln i tändningslåset. Vrid nyckeln moturs för att låsa upp ryttarens mekanismen säte spärren. Håll nyckeln på plats med ena handen och tryck ner på framsidan av sitsen med andra handen tills stolen spärren lossnar av mekanismen. Lyft den främre delen av sitsen uppåt och dra det till framför motorcykeln för att frigöra flikarna på baksidan av sitsen från ramen. Ställ in sitsen åt sidan.
2

Koppla bort batteriet kvarhållande bandet från batteriet fack under stolens rambalkar. Dra ett av bandets största metall öglor av de hakade flikarna på batteriet facket och ställ in remmen åt sidan.
3

Ta det befintliga batteriet, med en skruvmejsel för att skruva loss terminalen bultarna som håller ledningarna leder till batteripolerna. Koppla bort den negativa (-) först, följt den positiva (+) ledning. Ställ leads åt sidan, hålla dem borta från motorcykelns ram och metallkomponenter. Dra ut batteriet ur batterifacket.
4

Installera det nya batteriet i facket. Dra behållande remmen upp och över batteriet, glider bandet s metall slinga över hooked fliken på batterihållaren. Anslut ledningarna leder till batteripolerna med en skruvmejsel. Fäst den positiva (+) först, följt av den negativa (-) ledningen. Dra åt terminala bultarna med en stjärnskruvmejsel.
5

Skjut flikarna på baksidan av sätet i ramen. Sänk framför sitsen på låsmekanismen och tryck ned den tills låset klickar stängs. Dra sitsen försiktigt för att säkerställa att den är ordentligt fastsatt genom mekanismen. Vrid tändningsnyckeln medsols, återvänder den till "OFF"-läget och ta ur nyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107026.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.