Så monterar du ett Satellite Radio på en motorcykel

Innan du köper en radio motorcykel satellit, avgöra vilken av två slag du vill för motorcykeln. En strap-on radio, även används på cyklar, är monterat på en rem som klämmer på styret och drivs med AA eller AAA-batterier. En skruv-radion är vanligtvis installerad på motorcykelns främre konsolen och levereras med alla nödvändiga monteringstillbehör. Saker du behöver
Skruvmejsel
Pencil
Borrmaskin med borr
Elektronik löda
eltejp
Visa fler instruktioner
1

Hitta en lämplig plats på motorcykeln för att montera radion. Det måste vara långt bort från motorn så värmen inte skadar enheten, men nära till batteriet för radion ledningar. Den föredragna plats är på den främre konsolen.
2

Använd skruvmejseln för att lossa skruvarna som håller den främre konsolen luckan. Ta konsolen locket genom att dra det vid sömmen på kanterna. Addera 3

Använd en penna för att markera ledningar hålet på framsidan av konsolen täckning för radion. Borra hålet med hjälp av borrmaskin.
4

Passera radion ledningar genom hålen på konsolen luckan med framsidan av luckan mot dig.
5

Lokalisera Elektrisk samlingsskena, även kallad maskinen bussen, i den främre konsolen. Detta är en liten låda som all elektronik är trådbundna, inklusive signallampor och signalhorn.
6

Frigör spärren på elektriska bussen luckan för att öppna den.
7

Läs motorcykelns ägare manual för kopplingsschema och plint i bussen.
8

Använda löda, svetsa den röda tråden i radion till den positiva polen på den elektriska bussen .
9

Använda löda fast den svarta kabeln från radion till den negativa terminalen på den elektriska bussen. De andra ändarna av de båda trådarna är förinstallerade på radion.
10

Sätt radions kretsbrytare i en av de tomma brytare skårorna i den elektriska bussen. Stäng den elektriska bussen täcka och låsa den med sin spärr.
11

Prydligt stoppa radion ledningar i den främre konsolen. Ersätt den främre konsolen luckan.
12

Markera monteringshålen med en penna för radion fäste på främre konsolen. Monteringsplatsen bör inte hindra instrumentpanelen och andra viktiga switchar.
13

Borra monteringshålen med den elektriska borrare. Montera fästet enligt tillverkarens instruktioner. Montera radion på den installerade fästet.
14

Starta motorcykeln. Slå på radion för att testa att se till att det fungerar som förväntat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110411.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.