Hur läser jag ett VIN-nummer på en Suzuki GSXR Bike?

Som med alla fordon, är det VIN (Vehicle Identification Number) på din Suzuki GSXR en kodad beskrivning som är specifikt och unikt för just din motorcykel. I allmänhet går koden från bredaste informationen (i tillverkningslandet) till den mest specifika (din motorcykel serienummer). På en typisk Suzuki GSXR kommer VIN vara 17 tecken långt, och var och en berättar något om bilen eller tjänar till att validera dess äkthet. Instruktioner
1

Titta på de tre första tecknen att fastställa tillverkarens hemland, namnet på tillverkaren och den allmänna typen av fordon. En typisk GSXR VIN börjar med J (för Japan), S (för Suzuki) och 1 (för motorcykel).
2

Läs de närmaste fem tecken för att bestämma mer information om motorcykeln. I sekvens, kommer de närmaste fem tecken berätta vilken typ av motorcykel, kolvens förskjutning, motortypen, design sekvensen och modellen variationen. Till exempel, enligt Suzuki Cycles hemsida, visar en GSXR med karaktär sekvensen GV73A att fordonet är en multi-cylinder sport street cykel (G), har en cylindervolym på 1100 kubikcentimeter (V), har en fyrtakts, fyrcylindrig motor (7), är den tredje versionen av denna design (3) och är basen versionen av denna modell (A).
3

Titta på nästa tecken för att avgöra VIN giltighet. Denna karaktär kommer antingen vara ett X eller en siffra från 0 till 9. Tillverkare och myndigheter kontrollerar för denna karaktär för att fastställa att VIN är giltigt.
4

Läs nästa tecken att bestämma året av din GSXR. Anor till 1980, kommer detta tecken att vara antingen en bokstav (utom I, O, Q, U och Z) eller en siffra (0 till 9). Året som motsvarar denna skrivelse kan hittas på diagrammet på Suzuki Cycles hemsida (se referenser). På nästa tecken att bestämma motorcykelns fabrikskoden
5

Look. De flesta Suzuki motorcyklar har en 2 i denna position, om de är tillverkade i Japan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107561.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.