Hur man tar bort en motorcykel kedja

Motorcykel kedjor slits ofta ut från överdriven användning och ibland försumma. Kedjor måste lubed ofta att bo i funktionell form och ofta, när kedjan går dåligt, så gör dreven. Med detta sagt, byta ut en kedja om din motorcykel är en relativt snabb uppgift, förutsatt att du är utrustade med rätt verktyg och några grundläggande mekaniska kunskaper. Enligt Canyon Chasers, sparat pengar i att göra arbetet själv "kommer att köpa alla de verktyg du behöver för att göra jobbet." Saker du behöver
verktyg Chain brytare (tillval) katalog kedja nit Tool Review Hammer
Drift
Grinder
Visa fler instruktioner
1

Gör kedjan så lös som möjligt genom att först lossa på bakaxeln och driver bakhjulet så långt fram som det går. Kedjan ska lossna avsevärt och vara lätta att flytta med händerna.
2

placera en länk i kedjan längs den bakre drevet så att det inte kommer att röra sig. Använd en slipmaskin och slipa ner toppen av en länk på kedjan du vill ta bort. Var försiktig vid slipning och undvika att slå allt annat runt länken du slipning. Alternativt kan du använda en kedja brytare för att ta bort en länk om din motorcykel är utrustad med en liten kedja. Addera 3

Skjut stiften ur kedjelänk när ansiktet på länken har malts av med en hammare och en drift, eller en tung kedja brytare. Se till att du placerar drift i mitten av pinnarna innan hamra ut dem.
4

Ta bort kedjan när länken kommer ut och kasta det i papperskorgen. Använd en kedja med ett nit-stil ögla som ersättnings-kedjan för att undvika att ha en kedja som kan komma ifrån varandra vid höga hastigheter.
5

Mät den nya kedjan längs dreven och förkorta den om det behövs genom ta bort länkar på samma sätt som du gjorde med den gamla kedjan. Avlägsna inte alltför många länkar, annars din kedja blir för kort och du kommer att behöva köpa en annan.
6

Placera din nya kedjan runt dreven. Säkra nit-stil mästare länk till kedjan genom att placera två O-ringar på den nya länken och löddra den med glidmedel. O-ringar och glidmedel kommer med den nya kedjan. Skjut länken i kedjan, med början i ryggen. Placera O-ringar över stiften huvudlänken, tillämpa mer smörjmedel, och skjut in huvudlänken plattan på.
7

Tryck plattan huvudlänken ordentligt med hjälp av en kedja nit verktyg. Tryck inte på länken för hårt dock, för att undvika att binda huvudlänken. Tryck på den precis tillräckligt för att svamp stiften för att hålla befälhavaren länken tillsammans. Gör detta steg långsamt och försiktigt för att undvika att skada den nya ögla.
8

Justera kedjan enligt din motorcykel bruksanvisning och smörj kedjan till slut. Kontrollera att du har skärpt några andra komponenter som du lossade innan du tar din cykel för en åktur.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108603.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.