Så här kontrollerar Motorcycle Oil i en Kawasaki GPZ 550

En föregångare till Kawasakis moderna sport Ninja-serien cyklar, gjorde GPZ 550 vågorna med sin moderna stil och enorm prestation i början av 80-talet. Drivs med en pålitlig 553cc luftkyld motor, kunde GPZ överträffa många av de större motorcyklar. Att hålla motorcykeln i toppform, men kräver uppmärksamhet på mängden olja i motorn. För att förenkla förfarandet, utrustad Kawasaki GPZ den med en Oljenivåglas på högra motorkåpan, vilket gör att ryttaren att visuellt kontrollera motorcykeln oljenivå utan behov av ett enda verktyg. Instruktioner
1

Starta motorn och låt den gå på tomgång under tre minuter. Detta värmer motorns olja till sin arbetstemperatur, och låter den expandera något att ge en korrekt olje-nivå läsning. Stoppa motorn efter tre minuter och höja motorcykeln på sin centralstödet.
2

Placera dig själv till höger om motorcykeln och knäböja något. Leta upp runt olja glas nivå syn på den nedre vänstra kanten av den högra motorkåpan.
3

Jämför mängden olja i synglaset med den övre och nedre kanten av synglaset . Helst bör oljenivån att centreras inom synglaset, men en något högre oljenivån är acceptabelt. Om oljenivån är närmare den nedre kanten av synglaset, tillsätt en liten mängd olja i oljepåfyllningslocket tills oljenivån har stigit till mitten av synglaset. Tappa en liten mängd olja från oljepåfyllningslocket med en handpump om synglaset är helt fylld med olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107142.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.