Hur du ändrar Motorcykel Bromsar

Den tidsram som du behöver ändra din motorcykelns bromsbelägg varierar beroende på hur ofta du rider och hur hårt du använder bromsarna. Om det känns som du behöver arbeta med bromshandtagen hårdare, bör du inspektera bromsbeläggen och byt ut dem om de är slitna. Bromsbeläggen ligger inom den bromsok på framhjulet, ungefär som på bilar. Saker du behöver
momentnyckel
Wire
Broms Handdukar renare
platt skruvmejsel
träkloss
Motorcykel bromsbelägg
Spetstång
insexnyckel
Visa fler instruktioner
1

stötta upp motorcykeln och stödja den på sin centralstödet. Om du har ett arbete står för en motorcykel, kommer detta arbete också. Håll gaffeln fri så att du kan enkelt slå på framhjulet.
2

Lossa bultarna för bromsoket med en skiftnyckel och ta bort bromsoket genom att skjuta dem gaffeln om du kan. Vissa cyklar har fasta bromsok som du inte kan ta bort
3

Komprimera bromsok kolvarna genom att trycka dem från insidan med en platt skruvmejsel eller träbit -. Hålla de gamla bromsbeläggen i tjocklek när du gör detta kommer att ge dig mer inflytande. Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern när du komprimerar kolvarna för att se till att vätskan inte rinner.
4

Ta bort alla låssprintarna och sköldar damm för bromsbelägg med en skruvmejsel eller insexnyckel. Om det är klämmorna, använd nål-tång för att ta bort dem genom att gripa dem vid slingänden. Dynorna och deras fäste bör falla ut när alla hallarna tas bort, på fasta bromsok, skaka dem tills de gamla bromsbelägg falla ut
5

Rengör insidan av bromsok med en aerosol broms renare. , speciellt området kring bromsok kolvar. Använd engångshanddukar att torka bort överdriven uppbyggnad att renare ensam inte kommer bort.
6

Montera de nya bromsbeläggen i bromsok, kontrollera anvisningarna för att se om du använder nya skrika shims och konsoler med dem eller de ursprungliga. Undvik att röra vid ytan på dynan vänd när du sätter kuddarna i bromsoken.
7

Placera bromsok tillbaka i samma position som den var ursprungligen in på gaffeln om du tagit bort det. Säkra bromsok tillbaka på gaffelben genom att installera om kvarhållande stift, clips och skruvar.
8

Ställ bromsarna genom att pumpa dem tills de känns fasta.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106079.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.