Hur man justera främre bromsarna på en Honda CBR

En Honda CBR bygger nästan uteslutande på dess främre bromsarna när rids vid höga hastigheter eller på racerbanan. Detta lägger en ökad betoning på broms "känsla," de taktila förnimmelser kännas genom bromshandtaget så det körs, vilket tillåter åkaren att styra frambromsen hela vägen till den punkt att låsa motorcykelns framhjul. Brake känsla börjar blekna när bromsbeläggen slitage och bromsvätskan värms till en koka, gallring vätskan. Du kan göra vissa justeringar medan ute och rider, men justera för en spongey broms pull kräver byte av bromsvätska. Saker du behöver
DOT 4 bromsvätska
Plastslang
Catch JAR
8-mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
justering av bromsarna vid spaken

1

Dra i den främre bromshandtaget så långt det går tills det inte kan röra sig vidare. Ta del av positionen för spaken i förhållande till din hand på styret. Helst ska spaken stannar 1/4 av en tum från din hand när den dras in helt. Om spaken är nästan kunna röra handen eller styret, ska spaken justeras för en längre kast. Omvänt, om spaken är för långt bort från styret eller är svåra att nå, måste spaken flyttas närmare styret.
2

Skjut den främre bromshandtaget något framåt för att lossa vredet på spaken är pivot.
3

Vrid inställningsratten i endera riktningen för att öka eller minska den främre bromshandtaget rörelseomfång. Ratten i sig är märkt med en uppsättning siffror, allt från 1 till 5, vilket indikerar spaken position. Placering inställningsknoppen vid 1 kommer att ställa spaken i sin närmaste position på styret, medan 5 kommer att flytta så långt bort från styret som möjligt.
4

Dra bromshandtaget in och kontrollera sin position igen. Justera spaken som behövs tills bromshandtaget stannar minst 1/4 av en tum från din hand när den dras in helt.
Brake Fluid ersätter
5

Ta bort främre broms huvudcylinder är reservoar täcka och dra ut behållaren för gummimembran. Suga ut gammal bromsvätska från behållaren med en handpump. Fyll på behållaren med färskt DOT 4 bromsvätska. Pumpa bromshandtaget tre till fyra gånger för att dra en liten mängd ny vätska in i bromssystemet.
6

Dra gummi locket på huvudcylindern s avluftningsventil och placera en lång plastslang över ventilen. Kör den motsatta änden av slangen i en hake burk. Lossa avluftningsventilen med en 8-mm skiftnyckel en 1/4 varv, dra sedan bromshandtaget in och håller den på plats. En liten mängd bromsvätska och luftbubblor kommer att resa upp slangen. Dra avluftningsventilen och långsamt släppa bromshandtaget. Toppa vätskereservoaren med färsk bromsvätska. Upprepa tills bromsvätskan instängd i slangen är fri från bubblor. Dra slangen från ventilen och tryck gummihättan på plats.
7

Dra gummi locket på höger bromsok s avluftningsventil och tryck plastslang på ventilen. Öppna bromsok s läckventilen 1/4 av ett varv med en 8-mm skiftnyckel och dra bromshandtaget i att dra bromsvätska i slangen. Stäng avluftningsventilen och långsamt släppa bromshandtaget. Toppa huvudcylindern s vätskebehållare med färsk bromsvätska och upprepa tills bromsvätskan i slangen är fri från bubblor. Dra slangen från ventilen och tryck gummilocket på plats. Upprepa på den återstående bromsok.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110130.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.