Hur man tar bort en Busa Svingarm

Känd som en av de snabbaste produktions motorcyklar som någonsin byggts, har Suzuki Hayabusa en kultstatus bland motorcykelentusiaster. Denna stora förskjutning sport cykel in på scenen 1999 och vände motorcykel världen upp och ner. Det fick en rejäl konstruktion uppdatering under 2008. Det var sju år innan en rivaliserande tillverkare, Kawasaki, införde ZX-14 som den enda direkta konkurrenten till Hayabusa. Hayabusas ofta anpassas av entusiaster, särskilt för dragracing. Som sådan, många Hayabusas har sina swingarms, den komponent som stödjer bakhjulet, ersatt med en bredare eller längre. Saker du behöver
motorcykel stå
Metric Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Shop manuell
Chain styckning och hopfogningsverktyg (Suzuki verktyg 09.922-22.711) katalog Swingarm pivot socket dragkraft justerare skiftnyckel (Suzuki verktyg 09.940-14.970) katalog Hexagon socket, 24 mm (Suzuki verktyg 09.900-18.740)
Visa fler instruktioner
Klippa
Drivkedja
1

Montera speciella drivkedjans skärning och hopfogningsverktyg enligt verktygets anvisningar. Detta verktyg erfordras för att skära drivkedjan, som är det första steget i processen för svingarmens borttagning. Drivkedjan huvudlänken inuti hållaren delen av verktyget
2

ståndpunkten. Placera försiktigt justerbulten och trycket bulten av verktyget över kedjan leden och dra åt båda skruvarna gång inriktade. Addera 3

Applicera tryck via trycket genom att skruva det med bar del av den särskilda kedjan verktyget. Som ni gradvis åt trycket bulten, kommer du tvinga småningom ut kedjan gemensamma stiftet.
4

Ta bort kedjan gemensamma stiftet. Spara denna gemensamma stift på en säker plats, eftersom det kommer att krävas för att sätta ihop kedjan. Ta bort kedjan från motorcykeln, var försiktig så du inte repar eller skadar tillhörande delar såsom dreven. Addera tar bort bakhjulet
5

Lossa bakre skruven hjulaxel med en långskaftad Ratchet och metriska socket. En långskaftad spärr gör att du kan skapa den nödvändiga kraften för att lossa den bakre skruven hjulaxel.
6

Ställ motorcykeln via en pallbock eller annan metod och lyfter bakhjulet från marken. Var försiktig när du runka en motorcykel från marken och se till att ha ett lämpligt sätt att stödja Hayabusa så att den inte välter och orsakar skador.
7

bort axelmuttern helt och försiktigt dra axeln genom den andra sidan av bakhjulet. Undvik att använda överdriven kraft på axeln.
8

manöver bakhjulet såsom att ta bort den ur svingarmen montering. Detta kan ta lite manipulation som bakhjulet är utformat för att passa tätt.
9

Placera en bit kartong mellan de bakre bromsbeläggen i bromsoket. Detta är hindrar bromsok kolvarna från overextending om den bakre bromspedalen trycks in av misstag. Dra bromsoket bort och tillfälligt koppla den till ett bekvämt läge, såsom fotpinnen, med en bit ståltråd. Detta kommer att flytta både tjocklek och bromsledningen ur vägen och undvika att behöva ta bort bromsledningen från bromsoket.
Ta bort Swingarm
10

Demontera sidan och bakre nedre kåpan bultar med en insexnyckel. Bultarna är placerade nära botten av den Hayabusas motor. Leta upp och ta bort de två regulator /likriktare bultar, som ligger nära den övre delen av den bakre upphängningen.
11

Lokalisera på stötdämparen bak nedre fästskruven och ta bort muttern och bulten. Hitta närliggande kudden spaken montering mutter och bult och ta bort dem helt. Vid denna punkt lyft bränsletanken för att få tillgång till den övre monteringsbulten och mutter för den bakre stötdämparen. Ta både mutter och bult. Skjut den bakre stötdämparen nedåt genom botten av motorcykeln
12

Lossa svingarmens vridaxel låsmutter med svingarmen pivot dragkraft justering hylsnyckel (Suzuki verktyg 09.940-14.970).. Ta bort låsmuttern. Håll svingarmen vridaxel med 24 mm hylsa, ta bort svingarmens pivot mutter, var noga med att undvika skador på motorhuven. Den pivot muttern ligger nära växelspaken.
13

Ta svingarmens vridaxel försiktigt. Ta svingarmen från motorcykeln. När svingarmen är klar för motorcykeln, ta bort kudden spaken och stavar kudde genom att lossa och ta bort muttrarna och bultarna av varje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111352.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.