Hur du justerar Brake & Clutch spakarna på en BMW F650GS

Justera en motorcykel koppling och bromshandtag är en viktig del av underhållet. Underlåtenhet att hålla dem fungerar korrekt kan orsaka betydande skador på motorcykeln, och i extrema fall kan leda till en olycka. Personliga preferenser kan vara en annan orsak till att göra justeringar, de med mindre händer kan föredra att ha spakarna närmare styret. Lyckligtvis har BMW F650 GS en modern, lätt att använda mekanism som innebär justering av ett handtag tar några sekunder och kan göras på vägarna utan verktyg. Instruktioner
Justera kopplingshandtaget
1

Se till att motorcykeln tändningen är avstängd, och lokalisera den lilla svarta justerskruven ligger precis nedanför kopplingshandtaget.
2

Turn justerskruven medurs för att flytta spaken från styret, och moturs för att flytta den närmare.
3

Applicera kopplingen och se till att alla redskap som kan väljas med vänster växel pedal. Om växlingarna är svåra eller otymplig, tyder detta på att spaken justeras för långt i endera riktningen.
4

söka professionell hjälp och försök inte att cykla om justering kopplingshandtaget inte arbete, problemet kan vara en brist koppling kabel, även om detta är mycket osannolikt att hända på en modern motorcykel Addera Justera bromshandtaget
5

Stäng av tändningen. och se till att motorcykeln är helt stilla.
6

Vrid justerskruven medurs för att flytta spaken från styret, och moturs för att flytta den närmare.
7

Krama och släpp bromshandtaget flera gånger och se till styvheten i spaken förblir konsekvent. Innan du börjar cykla bör du också sitta på motorcykeln och försöka rulla den framåt samtidigt som bromshandtaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110043.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.