Harley Evo Motorspecifikationer

Harley-Davidson Motor Company presenterade Evolution motor, vanligen kallad "Evo" motor, år 1984 som en ersättning för Shovelhead. Ett annat namn som gavs till motorn var "Blockhead" på grund av den distinkta rektangulära formen huvudena på V-Twin kraftpaket fick. Detta smeknamn har utvidgats till alla traditionella Harley-Davidson-motorer, eftersom enastående forma motorn tog varit telefonkort för alla motorer som tillverkas av företaget. Transmission

Evo motorn har en femstegad växellåda som bygger på en fotpedal koppling. Transmissionen är strikt manuell, så inga cyklar med Evo motorer har de automatiska växellådor som många "cruiser" cyklar är utrustade med. Var och en av de fem hastigheter som Evo växellådan använder är växlar framåt, så det finns ingen motordriven växel att vända cykeln. Säkerhetskopiera cykeln upp sker manuellt och i neutralläge. Kugghjulen i Evo transmissionen är konstant ingrepp, vilket innebär att när en växel är ilagd, är det ständigt drivs av cykelns kedjan när det förenas med cykelns drivhjul.
Motorstorlek

Evo motorn är en av de större motorerna bland produktionskostnaderna motorcyklar, med en total storlek på 82 cubic inches, eller 1.340 cc, i dess tvilling, 45-graders-vinklade cylindrar. På grund av motorns totala storlek och deplacement förhållandet, tar det nästan volymen av motorolja som krävs för att smörja en kompakt bil - nästan 4 liter. Även om motorn är stor, det inlägg bränsleekonomin på drygt 50 miles per gallon på motorvägen och mer än 40 mpg i stadstrafik.
Fuel Delivery
< p> Beroende på motorcykeln Evo motorn är som del av, bränsletillförsel systemet är antingen förgasare, vilket betyder att motorn är beroende av en förgasare enhet för erhållande av en uppmätt bränsle intag, eller bränsle-injicerade, med en uppmätt skott av bränsle som är trycksatt och levereras till cylindern. Evo motorn har en förbättrad form av bränsleinsprutning som är tidsinställd sekventiellt till varje injektion port.
Övriga specifikationer

Harley Evo är en luftkyld, tvilling- ventil motor. Motorn drivs antingen av en overhead ventil och fyra singel-lob kamaxlar, när de används i Sportster cyklar, eller med en fyra lob kamaxel fann ovanför vevaxeln i de större cyklar, ofta kallad "Big Twin" cyklar. I båda fallen, kamaxeln eller kamaxlarna är kugghjulsdriven. Hålet och stroke mätningar kan också variera beroende på cykeln. Till exempel i de större Big Twin cyklar, är Evo 1200cc s borrningen 3,5 inches och stroke är 3,81 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109665.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.