Hur man byter tändspolar på en 1994 Kawasaki Ninja ZX-6E

Din 1994 Kawasaki ZX-6E Ninja använder ett par spolar för att överföra elektrisk ström till tändstiften, tillåter motorn att alstra den förbrännande kraft som driver det. En oregelbunden tomgång, strömavbrott eller startproblem kan allt bero på en misslyckad eller skadad tändspolen. Ta bort en eller båda av spolarna kräver partiell demontering, men ingenting utom räckhåll för de flesta ZX-6E ägare. Som med alla reparationer, kommer viss förtrogenhet med motorcykelns delar vara till hjälp. Saker du behöver
Startnyckel
10 mm socket
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lås sätet spärren hjälp tändningsnyckeln. Lyft den bakre delen av sitsen, och dra bort det från motorcykeln för att komma åt batteriet mellan ramens stolskenorna.
2

Skruva ur skruvarna säkra svansen kåpan till motorcykelns ram med hjälp av en 10 mm hylsa och hylsnyckel. Dra halvorna svans spackling bort från ramen för att separera det. Nå bakom spackling halvor, och dra de bakre blinkers från ledningsnätet.
3

Skruva den negativa terminalen bulten ur batteriet med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Dra den negativa kabeln från batteriet.
4

Lossa bränsletankens bultar nära styret och på tankens botten med hjälp av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Vrid bränslekranen under vänstra sidan av tanken på "On" läge. Lyft basen av tanken något, och dra bränsleledningen bort från bränslekranen. Koppla bränslenivån sensorns kontaktdon, lyft sedan tanken från ramen.
5

Följ kabelpar från var och en av tändspolarna, ligger på rambalkar kring toppen av motorn, till tändstiften. Dra kablarna från tändstiften.
6

Skruva tändspolarna "bultarna med en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra spolarna ifrån rambalkar, och dra dem från ledningsnätet.
7

Montera nya tändspolar på rambalkar med en 10 mm hylsnyckel för att dra åt bultarna du bort under föregående steg. Anslut ledningsnätet till tändspolarna 'terminal.
8

ihop motorcykeln efter den omvända metoden för borttagning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109561.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.