2005 Harley Road King Oil Change Instruktioner

Vördad amerikansk motorcykeltillverkare Harley-Davidson Road King modell är ett populärt val bland entusiaster som värdesätter stil och komfort i en turnerande cykel. En av de 2005 Road King funktioner är möjligheten att få nästan 50 miles per gallon på den öppna vägen. Men för att få ut det mesta av cykeln, är lite TLC krävs. Byte av olja behövs med några tusen miles, men lyckligtvis är det en gör-det-själv-projekt som kan hålla kungen i bästa körbart skick. Saker du behöver
Droppkar
Ny krossa bricka
gamla trasor
filtertång
skruvmejsel
nya oljefiltret från 4 liter motorolja

Visa fler instruktioner
1

Prop cykeln på sin monter och skjut en tom droppskålen under oljepluggen. Sakta bort oljepluggen och låt den förbrukade oljan rinna ner i droppskålen tills dropp är obefintlig. Detta kan ta lite tid, beroende på hur många liter du hade i motorn vid underhåll. Dra krossa brickan från pluggen spets och ersätta den med en ny bricka.
2

Torka bort eventuella rester på oljefiltret skärm medan du väntar på den gamla oljan rinna. Använd oljefilternyckel att säkert ta bort det gamla filtret genom att skruva den medurs sätt, se till att ta bort O-ringen som medföljer filtret. Om det behövs, använd en skruvmejsel för att poppa ringen gratis.
3

Dab en liten bit av ny olja på O-ringen och byt den. Placera ett nytt oljefilter på plats inne i olje-skärmen. Re-skruva oljefiltret tillbaka på plats och ersätta oljepluggen. Placera den smala änden av en plast tratt i oljan inloppsventilen och sakta häll 2 av de 4 liter olja i motorn.
4

Starta Road King motor och låt den gå i ca 5 minuter att värma den nya oljan och låt den gå igenom motorn. Stäng av motorn för att låta den svalna, efteråt, häll de sista två liter olja i motorn och byt oljan cap

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109365.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.