Hur Rengör bränslefilter i en Honda motorcykel

Honda motorcyklar använder en in-line bränslefiltret på merparten av sina cyklar. Vissa äldre modeller använder ett inbyggt filter som fäster direkt på bränsleledningen genom tanken väljaren. Bränslefilterna är relativt billiga. Ett skadat bränsle filtret behöver bytas ut. Smutsigt bränsle filter kan rengöras om ersättning är inte ett alternativ. Inspektera din bränslefilter minst en gång om året eller efter cykeln har stått för en längre tid utan att köra. Rengöring av bränslefiltret är samma process oavsett tillverkare av cykeln. Saker du behöver
förgasare Cleaner Review Rags
Tänger
skruvmejsel
Wrench
Piprensare
Bensin
Visa fler instruktioner
1

bort bränslefiltret. De flesta bränsle filtren kläms på plats med nypa klämmor. Använd tång för att ta bort klämmorna och dra slangarna från filtret. Vissa skruven i ramen eller bulten in i tanken. Använd skruvdragare eller en skiftnyckel för att ta bort filtret ordentligt. Rådgör med din specifika modellens bruksanvisning för exakt process.
2

Spray förgasaren renare i öppningen av filtret. Bränsleflödet går i en riktning - mot motorn. Spraya rengöringsmedel i motsatt riktning samtidigt som du håller filtret över en trasa.
3

Böj en piprensare på mitten och sätta in den lätt i filtret. Tvinga inte piprensare i filtret eller du kan skada filtret. Snurra piprensare runt för att borsta bort eventuell uppstoppad på rest.
4

Sänk filtret i ren bensin och låt det sitta i ca en timme.
5

Ta ut filtret och torka det rent med en ren trasa. Sätt tillbaka bränslefiltret på cykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109090.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.