Hur Wire ett batteri till en cykel

Precis som en bil, använder en motorcykel (som ibland kallas en cykel) ett batteri för att lagra elektrisk ström genereras av motorcykelns generator. Motorcykel batterier är mycket mindre i storlek än bilbatterier, och är vanligtvis en effekt på 12 volt likspänning. Ledningar en 12-volts motorcykel batteri till en cykel är en enkel uppgift som du enkelt kan åstadkomma. Saker du behöver
öppen nyckel (10mm) katalog Rag
Stålborste
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorcykelns motor och se till att startnyckeln är i läge "Off". Ta motorcykeln sätet för att se det gamla batteriet. Ta bort eventuella spännband och lossa den negativa kontakten batteripolen, med en 10 mm fast nyckel. Koppla den positiva polen, med samma 10mm skiftnyckel.
2

skjut ut batteriet. Rengör insidan av batterifacket med en våt trasa. Rengör motorcykeln positiva och negativa trådändar med en stålborste för att avlägsna korrosion eller syra.
3

Skjut det nya batteriet försiktigt i batterifacket och se till att den sitter säkert på botten av höljet. Sätt tillbaka hållarstropp ovanpå batteriet. Fäst den positiva kabeln (röd) till den positiva batteripolen, och dra åt anslutningen med en 10mm fast nyckel. Fäst den negativa kabeln (svart) till den negativa polen, och dra åt anslutningen. Dra inte åt skruvarna för hårt, eftersom det kan skada kontakterna.
4

Skjut plastkåpan över batteriet och sätt tillbaka motorcykelns sits. Starta motorcykeln motorn för att testa anslutningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110743.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.