Hur Förklara Storlekar motorcykel kedja

Alla motorcykel kedjestorlekar indikeras av serien som de tillhör, antingen 400, 500 eller 600. Varje serie har lite olika specifikationer som relaterar direkt till drevet som kedjan passar. Inbäddad i serienumret är en annan indelning som betecknar en annan viktig specifikation av kedjan. Serie 420, till exempel, är den minsta motorcykel kedja tillgängliga, och så vidare upp till 630, den största. Kodade i dessa siffror är de exakta specifikationerna en mekaniker behöver veta för att hitta rätt kedja ersättare. Saker du behöver
Loose motorcykel kedja
Måttband
Visa fler instruktioner
1

Vrid kedjan på sin sida och mäta längden mellan länkar. På utsidan av kedjan är en platta ungefär i form av en siffra åtta som håller två länkar ihop, och varje länk hålls av en tapp inuti. Mät från stift till stift, vilket ger tonhöjden för kedjan. Delningen avser hur breda tänderna är på drevet.
2

Konvertera planen till en jämförande fraktion. Till exempel, om planen mäter 1/2-tums, motsvarar detta 4/8-inch. Den 4 motsvarar den 400-serien. En delning av 5/8-tums motsvarar 500-serien, och en 3/4-tums stigning konverterar till 6/8-inch, och därför motsvarar 600-serien. Varje jämförande del motsvarar den första siffran i den tresiffriga serier.
3

Vrid kedjan så rullen för varje länk vänd upp och mäta bredden på en rulle. Lättare kedjorna har en rulle bredd 1/4-tums, nästa storlek upp är 5/16-tums. Den största valsen bredd är 3/8-tums. Detta täcker varje kedja storlek med avseende på valsens bredd. Rullbredd avser hur djupt tänderna är på drevet.
4

Konvertera rullen bredd i inches som de två sista siffrorna i det tresiffriga serier. Till exempel konverterar 1/4-tums till 20, omvandlar 5/16-tums till 25 och 3/8-tums konverterar till 30. Vi vet nu att en 420 kedja har en stigning av 1/2-tums och en rulle bredd 1/4-tums, och en 630-kedjan har en stigning av 3/4-tums och en rulle bredd 3/8-tums . Varje omvandling i serien systemet är standardiserat för att passa den universella tresiffriga konvention känd av motorcykel mekaniker världen över. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108037.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.