Hur felsöker jag en 1983 Silverwing?

Veta stegen till akut felsöka 1983 Honda Silver Wing kan vara bra en dag. Det finns flera saker som kan orsaka det att inte starta, inklusive säkerhetsfunktioner som avsiktligt hindrar motorn från att starta, men identifieras och åtgärdas snabbt och enkelt. Dessa enkla kontroller bör göras innan du försöker hitta mer komplexa problem eller göra några justeringar av motorn. Instruktioner
1

Kontrollera att tändningen är på. Har nyckeln varit stötte till "Off"? Det är möjligt andra punkter på nyckelringen kunde dra på nyckeln när styret vrids, flytta den till "Off". Sätt nyckeln i läge "ON".
2

Kontrollera kill switch. Silver Wing starter kommer att dra runt motorn när kill är påslagen, vilket ger intrycket att cykeln är på väg att starta. Men, har du ingen chans att starta motorn med det på, du är bara nöta på batteriet
3

Sätt transmissionen i friläget eller dra in kopplingen.. Om det inte fungerar, prova båda samtidigt. Din Silver Wing, av säkerhetsskäl, inte kommer att låta cykeln för att starta om transmissionen är i friläge eller kopplingen dras i. Du bör prova båda, samtidigt, om sensorn för den ena eller andra är fel.
4

Avlägsna tanklocket och kontrollera bränslenivån. Om det är mörkt, kan du få en god uppfattning av bränslet genom att flytta cykeln fram och tillbaka lite och lyssna på bränslet inuti.
5

Kontrollera att bränslekranen är på. Vrid den till reserv, om du inte är säker på att ha tillräckligt med bränsle i tanken.
6

Kontrollera bränslekranen s vakuum linje. Inse att din 1983 Silver Wing bränsle ventil är alltid utanför, även när det är i "On" eller "Reserve" läget, utom när motorn är igång. Den motor som alstrar vakuum som öppnar bränslekranen. Om vakuumslangen har blivit bortkopplad, spelar det ingen roll att ventilen är inställd på "On" eller "Reserve," bränsle kommer inte komma ut. Titta på ventilen från motorcykelns vänstra sida, är dammsugarslangen den ena fäst på ventilen vänstra sida.
7

Kontrollera batteriet. Är det för svagt? Använd en hydrometer för att kontrollera det. Om man inte är tillgänglig, kontrollera strålkastaren. Är det dim? Sätts startmotorn runt motorn med den vanliga hastigheten eller låter det långsammare? Om batteriet är svagt, en skjuts eller tryck start bör få cykeln att gå.
8

Ta bort den vänstra sidopanelen och kontrollera huvudsäkringen. Det är till höger om batteriet. Om det har blåst, ger Silver Wing en reserv i den bifogade höljet
9

Placera choken ordentligt:. Ut för en kall motor, i en varm motor
10 <. p> Tryck ner locken tändstift för att se till att de är på fullt. Var noga tändstiftet trådarna skjuts helt in locken. Silver Wing tändstift kablar och mössor är två separata delar. Ledningarna kan dra ut om de fortfarande är i locket, ska ändå kopplas elektriskt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/110790.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.