Hur Rengör O-ring kedja på en motorcykel

Rengöring en motorcykel kedja verkar vara en lätt uppgift vid första anblicken, men det finns några faktorer att tänka på. Om din kedja är en O-ring kedja, är O-ringarna för att hålla smörjning inne i kedjan så att den rör sig smidigt när din cykel är igång. Någon renare du använder får inte inkräkta på O-ringar eller som smörjning. De flesta moderna kedjor är svåra att ta bort en cykel utan att bryta dem, så de måste rengöras samtidigt på cykeln. Lyckligtvis finns det flera sätt att göra detta. Saker du behöver
Small-headed styva stålborste
engångshandskar
städtrasor
Kedjerengöringsmedel
Visa fler instruktioner
1

Heat din cykelns kedja upp genom att ta det för en åktur innan du rengör den. Detta kommer att göra det lättare att rengöra, eftersom smörjningen blir varm och flyter smidigt, vilket gör det lättare för dig att skrapa bort smuts och grus från kedjan.
2

Välj en startpunkt på kedjan. Det spelar ingen roll var du börjar, och du ska inte behöva märka det, eftersom det kommer att bli mycket tydligt vad du har rengjort och vad du inte har när du rengör din kedja.
3

Använd din valda kedjan-rengöringsmedel till kedjan. Se till att mätta det hela. Var noga med att inte spilla din dammsugare om alla andra delar av din cykel. Alltid använda engångshandskar när du arbetar med starka lösningsmedel såsom kedjan städare.
4

Låt lösningen sitta på din kedja i några minuter så att den kan tränga in all fett och smuts. Detta kommer att göra det lättare för dig att få allt detta crud off.
5

Skrubba kedjan kraftigt med stålborste, stannar då och då för att torka av borsten på en rengöring trasa. Du kommer att märka en hel del fett och tråkiga, smutsiga saker som kommer utanför din kedja. Detta är bra, eftersom stora ansamlingar av partiklar och smuts kan täppa upp din kedja, orsakar det inte att fungera korrekt.
6

Följ varje kedja rengöring med en tillämpning av en bra kedja glidmedel för bästa prestanda och längsta slitage på din kedja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106765.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.