Hur byta olja på 2007 Harley-Davidson

Även om motorcyklar är förvånansvärt lätt att arbeta med på grund av sina lättillgängliga mekaniska delar, av någon anledning få en motorcykel service kan vara dyrare än att göra det med en bil. Lyckligtvis kan hem mekanik enkelt ändra motorolja på en 2007 Harley-Davidson på mindre än en timme. Allt du behöver är några grundläggande verktyg, några delar från återförsäljaren (som du kan beställa på nätet) och en plats för att säkert kassera använd motorolja. Saker du behöver
Drain hink
3/8-tums hylsnyckel equipment shop trasor
Oljefilternyckel (nr 42311) katalog Oljefilter (artikelnummer 63731-99A eller 63798 -99A) katalog 4 liter motorolja (SAE 20W50 eller SYN3 syntetisk)
Visa fler instruktioner
1

Flytta Harley till en ren, plan yta. Stäng av motorn genom att placera "Run /Off" väljaren i läge "Off". Ställ motorcykeln i växeln för att minska risken för att det rör sig oavsiktligt.
2

Hitta oljepluggen Tankdräneringen på undersidan av ramen, på höger sida nära swing arm på baksidan. Skjut ett avlopp hink under pluggen. Använd en hylsnyckel för att avlägsna bulten, och låt motorn olja i motorn rinna. Byt avtappningspluggen, och använd butik trasor för att rengöra någon olja som rann ut på golvet, motor eller ram.
3

Ta bort oljefiltret som ligger på nedre vänstra, främre del av motorn. Använd oljefilternyckel att ta bort filtret, och att ingen olja rinna. Ta det nya filtret ur lådan. Lokalisera den svarta tätningen på den sida som skruvas in i motorcykeln, smörja denna tätning genom att gnida en liten mängd använd motorolja i tätningen. Installera det nya filtret, med oljefilternyckel, och städa upp utspilld olja med butik trasor.
4

Avlägsna mätstickan ur oljetanken placerad på höger sida av motorcykeln, nära sätet . Lägg 3 kvartar av motorolja till reservoaren. Kontrollera oljenivån i enlighet med instruktionsboken. Lägg mer motorolja vid behov.
5

Ta använd motorolja och filtrera till en godkänd återvinningsstation för omhändertagande. De flesta bildelar butiker tjänar som insamlingsställen. Kontakta butiken först för att säkerställa dess insamlingsplatser finns att få använda olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106833.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.