Hur man gör en motorcykel ljuddämpare verkligen tyst

En tyst motorcykel ljuddämparen börjar med den typ av motor som motorcykeln har. De tystaste motorerna är små med ett stort antal kolvar. Du kan tyst för det buller som en motorcykel gör genom att byta ut en stor, låg-kolvmotor för en mindre motor. Men om du inte vill byta ut motorn eller du enkelt vill göra din nuvarande motor tystare, kan du packa ljuddämparen för att minska de flesta av motorljud. Saker du behöver
Hylsnyckel
Drill
gummiklubba
Arbetshandskar
Glasfiber ljuddämparen matta
Sax
Tape
nitpistol
Show Mer Instruktioner
1

bort ljuddämparen från motorcykelns avgassystem med hylsnyckel. Ljuddämparen är den del av avgassystemet som sticker ut från den bakre delen av motorcykeln. Den bör ha en liten mössa på änden som täcker hålet. Om ljuddämparen hålls på plats med nitar istället för bultar, sedan använda en borrmaskin för att försiktigt borra niten bort av fästena som håller ljuddämparen på plats.
2

Rengör utsidan av ljuddämparen när du har tagit bort det från motorcykeln med en mjuk trasa och avfettning rengöringsmedel. Detta gör det lättare att packa ljuddämparen eftersom dina händer kommer att hålla rent och du kommer att kunna se vad du arbetar med.
3

Borra genom niten håller ljuddämparen locket i plats. Använd en gummiklubba för att knacka försiktigt på locket för att frigöra den från ljuddämparen.
4

Sätt på tjocka arbetshandskar. Ta bort den nuvarande ljuddämparen mattan inifrån ljuddämparen. Packa den gamla mattan från kärnan och ställ den åt sidan. Mattan inne i ljuddämparen är det som dämpar det mesta av ljudet från motorn. Med tiden blir mattan tillplattad. När mattan är platt, kan det inte absorbera ljudet också. Byta mattan kommer att skapa en bättre ljudvallen.
5

Placera den gamla ljuddämparen mattan över nya glasfiber mattor. Klipp ut den nya mattan för att motsvara storleken på den ursprungliga mattan.
6

Rulla nya mattan runt kärnan. Kärnan hjälper också ljudabsorption, men det betyder inte plattas ut mattan, så det behöver inte byta om den inte är trasig. Håll mattan tätt på plats runt kärnan. Om du inte linda kärnan tillräckligt hårt, kommer den inte passar in i ljuddämparen. Tejpa mattan på plats omkring sig för att hålla rullen.
7

Stuff kärnan inuti ljuddämparen. Klipp av överflödig matta som sticker ut från kärnan med en sax.
8

Byt ljuddämparen locket och linje upp nithålen. Placera en nit inuti nitpistol dricks. Linje spetsen på nitpistol med hålen i ljuddämparen. Tryck niten avtryckaren för att installera niten inuti hålen. Den nitpistol tillsluter änden av niten, vilket gör det så att niten kan inte falla ut ur hålet.
9

Skjut änden av ljuddämparen i den exponerade delen av avgassystemet. Skruva ljuddämparen parentes tillbaka på plats runt ljuddämparen, håller ljuddämparen på plats. Installera vid behov en nit mellan avgasrör och ljuddämpare för ökad stabilitet. Det är dock bara installera en nit om det redan finns nithål på både avgasröret och ljuddämparen. De motorljud kommer nu att minska avsevärt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/109924.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.