Hur man reparerar Motorcykel Bromsar

En motorcykel bromsar är det enda som kan bromsa din maskin ner säkert och effektivt. Identifiera och reparera problem inom bromssystemet så snart de blivit uppenbart kan gå en lång väg att hålla dig själv och andra säkra. Tyvärr, de flesta nya motorcyklister inte är bekant med en motorcykel bromsar eller hur de fungerar, vilket gör det svårt att reparera mindre problem. Åstadkomma rätt reparationerna kan göras genom att följa en enkel checklista för felsökning. Saker du behöver
bromsvätska
Clear plastburk slang
eller container
Wrench in
Bromsslang
Crush brickor
Allen nycklar
bromsrotor
höghållfasta tråden låsvätska
Bromsok
bromshuvudcylindern
Visa fler instruktioner
1

Identifiera problemet. Ta del av några tydliga tecken på skada, t.ex. läckor bromsolja eller skadade slangar broms. Ta motorcykeln för en kort provtur, om det behövs. Cykla långsamt i en säker miljö och känsla för onormal bromsfunktion, såsom en mjuk, icke-lyhörd bromshandtaget eller vibration vid inbromsning.
2

Inspektera bromssystemet visuellt, letar specifikt efter tecken på skador längs broms huvudcylinder, rördelar, slangar och bromsok. Vätskeläckage på bromsledningarna orsakas ofta av små hål eller revor i slangens foder. Läckor kan också orsakas av en skadad huvudcylindern eller tjocklek. Inspektera broms rotorer för skevhet, skada eller yta ärrbildning. Inspektera bromsok och bromsbelägg, söker onormal pad slitage och skador på bromsok interna kolv.
3

Lufta bromssystemet att återställa en mjuk bromshandtaget i funktionsdugligt skick. Ta av locket från bromshuvudcylindern s vätskebehållare och råga med färsk bromsvätska. Leta reda på avluftningsventilen på bromsoket och glida en bit genomskinlig plastslang över det. Placera den andra änden av slangen i en burk eller behållare. Öppna ventilen lätt med en skiftnyckel och dra i bromsspaken för att tvinga en liten mängd bromsvätska i slangen. Stäng ventilen och släpp spaken. Upprepa tills bromsvätska i slangen är klar och fri från bubblor och skräp. Håll fluidreservoaren fullt hela tiden.
4

Byt läckande bromsslangar. Tappa av bromssystemet av vätska genom bromsok s avluftningsventil. Avlägsna "banjo" bultarna som fäster broms slang till huvudcylindern och bromsok dra sedan slangen borta. Montera en ny slang, placera en ny fruktdryck bricka på vardera änden av slangen montering. Sätt banjo både genom brickorna och montering, dra åt den ordentligt med en skiftnyckel. Lufta bromssystemet, som beskrivs i steg 3.
5

Byt bromsrotorn att lösa vibrationer vid bromsning. För den skadade hjulet från motorcykeln. Ta bromsrotorn från hjulet, med en insexnyckel. Installera den nya rotorn på hjulet, applicera en droppe av höghållfast tråd låsvätska varje Rotorbulten. Sätt tillbaka hjulet på motorcykeln och byt bromsok s bromsbelägg för att förhindra onormalt slitage och ärrbildning.
6

Byt ett läckande bromsok eller huvudcylinder. Dränera vätska från bromskretsen genom bromsok s avtappningsventilen. Ta komponentens banjo bult och dra broms slangen borta från det. Ta bort bromsok eller huvudcylinder från motorcykeln och installera ett nytt bromsok eller huvudcylinder i dess ställe. Lufta bromssystemet som beskrivs i steg 3.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107300.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.