ATV Förgasare Felsökning

Om du har problem med din ATV, ofta förgasaren kan vara hemligheten skyldige. En mängd saker kan gå fel med det, men det finns ingen anledning att vara frustrerad. Det finns flera grundläggande felsökning taktiker du kan använda för att räkna ut vad problemet är utan att slösa pengar eller onödiga resor till garaget. Definition

En förgasare är det avsnitt i ett fordons motor där bränslet omvandlas till en ånga och blandas med luft för att antändas i fordonet cylindrarna.
Grundläggande felsökning Tips
p Om din motor är igång grovt och /eller tomgång hårt, betyder det förmodligen att det finns lite smuts täpper till förgasaren. Det största problemet med fastställande av detta problem kommer att få till förgasaren, vilket ofta är begravd ganska djupt i motorn.
P Om förgasaren är dåligt tilltäppta, kanske du måste ta isär den och rengör den. Det är inte svårt, kräver endast grundläggande mekaniker färdigheter. Det viktigaste att komma ihåg är att hålla reda på var varje del går, gör ett diagram om det behövs. Du kommer att behöva en specialiserad förgasare renare att göra denna uppgift.

Du kan ta bort float skål utan att ta isär hela förgasaren. Det är oftast problemet med en hård tomgång, om problemet inte spårades till en annan del av fordonet. Rengör skålen med förgasare renare och en tandborste. Rengör de viktigaste och långsamma strålar också. Innan du ansluter skålen, ta skålen packningen så att den inte är skadad. Detta kan vara orsaken till flera olika problem.
Justera förgasaren

flesta problem med förgasare innebär felaktig justering. Att lära sig att sätta en förgasare till rätt inställning är det bäst felsökning taktiken.
P Det är en perfekt blandning mellan bränsle och luft som din bil motor behöver för att gå med maximal effektivitet. De problem med din förgasare och därför kan din motor vara ett resultat av denna blandning vara utanför. För att ta reda på om blandningen är optimal, hitta den punkt där dina motorvarvtal med maximal effektivitet. Om det finns för mycket luft, saktar ner. Om det är för lite, saktar också ner. Någonstans i mitten, kommer den att köra snabbast.
P Det bör finnas en skruv på sidan av ATV förgasaren. Ju längre skruven skruvas utåt, desto mer luft som släpps in i motorn. Med motorn avstängd, vrid skruven tills den ligger an, och räkna hur många varv det tar. Detta blir din avkastning ifall dina justeringar inte fungerar. Vrid sedan skruven tillbaka till baslinjen justering.

Starta motorn. Med motorn igång, vrid skruven i, eller medsols. Vänd 1/4 varv tills du märker drop motorvarvtalet. Vrid sedan moturs tills hastigheten går tillbaka upp. Arbeta en stund tills du känner att du har hittat den "sweet spot".
P Om du vrider skruven hela vägen, och varvtalet fortsätter att öka, då behöver du en annan storlek pilot jet för din motor . Om du skruvar den hela vägen in, och de varvtal fortsätta upp, behöver du en större. Om du har skruvas det hela vägen ut och de fortfarande inte har nått sin kulmen, du behöver en mindre.
P Om denna process inte har någon effekt, då din förgasare är troligen blockerad med smuts från antingen luftfiltret mynningen av förgasare eller piloten strålen är blockerad med smuts. Kontrollera dem båda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106806.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.