Hur vinterförbereder en Yamaha 650 Custom

Hårda vintrar innebär ofta din Yamaha 650 Custom kommer att sitta, inte ridit och inte börjat, för flera månader. När temperaturen börjar krypa över fryspunkten, du är ivriga att hoppa på cykeln för första ritt av säsongen. Men om du inte riktigt winterize cykeln, kan det första ritt får vänta tills efter en resa till återförsäljarens serviceavdelning. Du kan se till att din cykel är redo att rida på våren med vinterförvaring det ordentligt. Saker du behöver
motorcykel motorolja
Skiftnyckel
tändstiftsnyckel
dräneringskärlet
bensinstabilisator
Batteri Kartong anbud
eller 1-av-4-tums styrelser
Smörjolja
Plastpåsar
motorcykel tvätt och vax
Motorcykel täcker
Visa fler instruktioner
Instruktioner
1

Store din 650 Custom i en sval, torr plats i direkt solljus. Förvara din cykel borta från fönstren eftersom direkt solljus orsakar temperaturen att stiga och falla under dagen och leda till kondens och rost.
2

Starta din Yamaha och låt den gå på tomgång till normal arbetstemperatur. Detta kommer att göra oljan rinna lättare och tar bort interna fukt som utvecklats sedan din senaste resa. Tappa den gamla oljan från vevhuset och kassera det på ett ansvarsfullt sätt. Ta bort det gamla oljefiltret. Montera ett nytt oljefilter och sätta bulten oljan rinna igen. Fyll på vevhuset med ny olja och lägg oljepåfyllningslocket igen.
3

bort tändstiften. Häll en tesked ren motorolja i varje plughole. Med 650 Custom i högsta växeln, vrid den verkliga hjulet för hand flera varv. Detta rockar cylinderväggarna, kolvringar och ventilsäten. Byt tändstift.
4

Lossa drain bultarna på varje förgasaren och töm bensinen. Fyll bensintanken och lägga bränsle stabilisator. En full bensintank kommer att hindra fukt från att utveckla och rost på insidan av tanken.
5

Wash, vax och torka cykeln ordentligt. Också, smörja alla kablar och de punkter pivot i alla spakar, pedaler och sidostödet. Spraya en beläggning av smörjolja som (WD40 eller motsvarande) på Chrome för att förhindra rost. Ägna särskild uppmärksamhet åt halsdukar och tryck försiktigt en plast kasse i slutet av varje ljuddämparen, som omfattar varje med en annan plastpåse.
6

Se till att dina däck är helt uppblåst. Placera två 1/2-tums tjocka fyrkanter av papp på golvet och rulla cykeln på dem. Att hålla däcken från golvet kommer att hålla dem från frysning temperaturer som kan orsaka att gummit att spricka eller brytas ned.
7

Bifoga ett batteri anbud till batteriet. Om ett eluttag är inte bekvämt för din Yamaha 650 Custom, eller om temperaturen inne i garaget kommer att doppa under 30 grader Fahrenheit, ta ut batteriet och förvara det separat från cykeln.
8

Cover cykeln med en motorcykel lock, inte en plåt eller presenning. Motorcykel kåpor är tillverkade av porösa material för att medge fukt att fly. Med hjälp av en presenning eller ark kommer fälla fukt på cykeln.
9

Kontrollera däcktrycket kommer våren och blåsa som behövs. Ge din Yamaha 650 Custom en grundlig inspektion och se till att ta dessa plastpåsar ur ljuddämparna. Sedan eld upp och köra säkert.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107862.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.