Hur du ändrar en GZ 250 Oljefilter

skillnad från de flesta moderna motorcyklar, som använder en lättillgänglig externt oljefilter, använder Suzukis GZ250 en intern filtrering inslag gömda i motorn för att säkerställa en ren leverans av olja. Även om det är effektivt, kan få tillgång till och ta bort oljefiltret vid oljebyte verkar lite mer komplicerat. Men öppnandet av motorn och byte av oljefilter är faktiskt ganska enkelt och kräver bara några verktyg. Räkna med byte av oljefilter att ta mindre än tio minuter. Saker du behöver
10mm Socket
Hylsnyckel
oljefilterelement (Suzuki del # 16.510-38.240) katalog oljefilterlocket O-ringen (Suzuki del # 09.280-72.001) katalog
Visa mer instruktioner
1

Leta oljefiltret på höger sida av motorn, en runda locket fäst ordentligt med tre ekollon nötter placerade ovanför den högra främre fotpinnen.

2

Push mot oljefiltret och ta bort ekollon muttrarna med en 10 mm hylsa. Behåll trycket på oljefiltret skydd för att förhindra interna hållarfjädern från tvinga oljefilterlocket bort från motorn. Ta bort oljefiltret locket och dra ut oljefiltret och behålla våren.
3

in ett nytt oljefilterelement in i motorn. Tryck den kvarhållande fjädern på den upphöjda flänsen på den inre ytan av oljan filterlocket. Inspektera oljefilterlocket O-ringen och byt ut den om det inte finns några tecken på skador.
4

Placera oljefiltret locket på motorn. Använd en 10 mm hylsa för att dra åt ekollonen som är tokig. Torka bort eventuellt utspilld olja med en ren butik handduk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/107267.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.