Specifikationer för en 1973 Honda CL125

En nära kusin till Honda berömda CB linje av gatan cyklar, var CL utformad för att fungera off-road, alltför. A 1973 är inte jämförbara med dagens dual-sport cyklar eller enduros. Det var liknande Europeiska scramblers, med fördelen av Honda tillförlitlighet. CL kan bäst beskrivas som ett runt verktyg cykel. CB Roots

Hondas CB linjen är en av de mest kända motorcykel serien som någonsin byggts, särskilt inline-fyra, överliggande kamaxel CB750 Super Sport, en förfader till den moderna superbike. Medan tidiga CBS mindre och vanligtvis hade en inline twin motor, inte en fyrcylindrig, kunde Hondas tänkande ses hela linjen, med extremt tålig, luftkylda fyrtaktare, kärleksfullt kallad "Honda SOHCs." De flesta av Hondas enkel överliggande kamaxel motorer av denna period delade gemensamma drag. Medan större CB modeller, speciellt de inline fyror, inte skulle vara praktiskt eftersom on-road/off-road maskiner, var den lilla centralbanker enkelt och praktiskt anpassas till CL scramblers.
CL Skillnader

mest distinkta anpassning av CL från CB modeller av samma eran var de höga avgasrören. De var dirigeras från huvudet längs förarens vänstra sida, mellan hans ben och ramen. På grund av närheten av förarens ben, var avgasvärme-skärmad med ventilerade stål vakter. Styret var stagade som rena off-road cyklar. Varvräknaren utelämnades. De fendrar förkortades. Och cykeln kom lager med däck som skulle kunna fungera på och off-road.
1973 "S" modell

Honda konstruerade en andra generationens CL Motorn börjar 1970. Det var mycket lättare än den första generationen CL motorer - ett försök att bli mer konkurrenskraftiga med finkalibrig tvåtaktare populär på den tiden. Även den andra generationens CL hade bara varit tillgängliga på 100 cc modellen från 1970 till 1972. År 1973 var den nya generationen CL100 utrustad med en större kolv att göra CL125S eller "Sport" modellen.


Honda CL125S Specifikt Den lilla tvåcylindriga, förskjuta 124 kubikcentimeter, producerade 15 hästkrafter som kan ta CL till en toppfart på 69 mph genom sin fyra-växlad växellåda med final kedjedrift. Den högvarviga, 10.500 RPM twin hade en 9.4:1 kompressionsförhållande. Den CL slutade med främre och bakre expanderande trumbromsar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108720.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.