Så kolla oljan på en 2009 Harley Road King

Kontroll av olja på en 2009 Harley Road King är en viktig underhåll förfarande som krävs för att se till att din cykel är motorn körs med rätt vätskenivåer. Att veta inte bara hur man ska slutföra processen, men vad man ska leta efter när du kontrollerar oljan gör att du kan avgöra om din Road King bara behöver olja till dess oljetråget, eller om den måste ha sin olja förändrats. Saker du behöver
vit duk eller pappershandduk
Visa fler instruktioner
1

Hitta vägen kungens oljestickan oljetråget. För en 2009 Road King, är oljestickan på höger sida av cykeln, fördelade ungefär två till tre inches under den främre delen av sitsen och ungefär tre till fyra inches ovanför avgasröret. Oljetråget för Road King är på botten av cykeln, och mätstickan är placerad så att dess spets träffar botten av pannan, vilket indikerar att du exakt hur mycket olja i sulkyn.
2

Dra upp mätstickan från cykeln i en flytande rörelse. Inte splatter inte spetsen på mätstickan mot någon del av din Road King eller kroppen eftersom detta kommer att ändra din förmåga att läsa av oljenivån.
3

Håll mätstickan mot en vit duk eller pappershandduk för att kontrollera delar av oljan som dess färg, nivå och viskositet.
4

Kontrollera oljans färg. Helt ny olja är gul i färgen och transparent. Gammal olja är svart och ogenomskinlig. Helst bör din motor fyllas med olja som är närmare i färg till ny olja än gammal olja.
5

Kontrollera oljans nivå i motorn. Din väg kungens mätstickan kommer att ha en serie av skårorna på sin spets som kommer att indikera om din motor är full eller låg på olja. Mer olja behövs om oljan på mätstickan stannar vid en låg hack.
6

Kontrollera oljans viskositet. Nyare olja är mer sannolikt att pärla på spetsen av oljestickan, medan äldre olja kommer helt enkelt belägga spetsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108921.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.