Så Kontrollera däckslitage på Harley Däck

Även Harley-Davidsons motorcyklar är konstruerade för att erövra ändlösa miles av motorvägen, kommer deras däck tjänat ut. Däckslitage kan förekomma i olika former, allt från den enhetliga förlust av slitbanan till ojämnt slitage och röta. Dessa problem skapar ett osäkert tillstånd som kan leda till skador om de lämnas därhän. Hålla ett öga på skick dina däck är ganska enkel och kräver endast ett däck guage, så att du säkert utöka din ridning tid. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera lufttrycket i däcken. En felaktigt uppblåsta däck slits ut dina däck i förtid och även orsaka instabilitet. Front däcktryck bör vara mellan 36 till 38 PSI (pounds per square inch), medan bakdäcken bör vara trycksatt till 44 till 46 PSI.
2

Inspektera ytan däcksmönstret. Leta upp Tread Wear Indicator (TWI) märke på däcksidan. Dessa märken ange läget för en liten bula i däcket för att visa återstående livslängd för däcket. Om däcket slitbana är i jämnhöjd med TWI bump, är det dags att byta ut däcket. De flesta Harley-Davidson kommer att ha en större mängd slitbanan slitage längs mitten av däcket. Leta efter onormalt slitbanan slitage och platta fläckar längs hela slitbanan. Utsatt metallkord, det tunna lagret av trådliknande metallen under gummit, är säkra tecken på överdrivet däckslitage.
3

Inspektera däcksidan. Titta speciellt för punkteringar eller hudsprickor, ett tecken på röta. Om sidoväggen är skadad på något sätt, byta däck omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106978.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.