Hur du ändrar startmotorn på en motorcykel

Motorcykel förrätter består av en 12V likströmsmotor, solenoid och startmotor redskap med en over-running (sprag) koppling. Startmotorn körs på hög strömstyrka batterispänning och genererar mycket värme när den används. Denna värme kan leda till isolationsgenomslag (IB) i motorn, vilket låg starteffekt. Klossen kopplingar, vilket lösgöra startmotorn och motorn när motorns varvtal överskrider startmotorn RPM, kan slitas ut och inte längre engagera sig. Solenoider är benägna att överslag internt när den aktiveras. Detta överslag kommer så småningom att leda till en minskning av den ström som matas till startmotorn, vilket orsakar svaga starter. Saker du behöver
mekaniker verktyg
3/8-tums momentnyckel
10 mm skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

bort batteriets minuskabel från batteriet med en 10 mm nyckel och sedan stuva kabeln där tråden inte kan röra batteripolen. Ta den stora negativa kabeln från startmotorn /solenoiden. Ta den stora positiva kabeln från solenoiden. Ta bort de små trådarna från solenoiden.
2

Lossa skruvarna startapparathuset till motorblocket. Skjut starter ut ur blocket tills den blir fri. Inspektera starter växlarna i startmotorn och motorblocket för slitage, skador eller saknade tänder. Starkt slitna, trasiga eller rundade tänder på motorns växel anger en inriktning eller ha problem med startmotorn, och drevet måste ersättas samtidigt som startmotorn.
3

in nya starter i motorblocket. Montera och dra i startsnöret bultarna till fabriken specifikationer för ditt år, märke och modell av cykel. Följ fabrikens rekommendationer för inriktning starter växlarna. Feljusterade starter redskap kan leda till låg starter effekt (starter grymta) och förtida växellådsförslitning.
4

Återanslut alla kablar och sladdar som leder till startmotorn /solenoiden och vridmomentet till fabriken specifikationer för ditt år, gör och modell av cykel. Återanslut batteriets minuskabel och dra åt ordentligt med en 10 mm nyckel.
5

Test-starta cykeln och lyssna efter starter grymta och överdriven växel buller, vilket tyder på en förskjutning. Upprepa proceduren för att ta bort startmotorn eller ominstallerar det om det är dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106964.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.