Hur man lägger in en Glasfiber Wrap på en motorcykel

I åratal har motorcykelentusiaster använt värmeisolerande glasfiber wraps att öka prestandan på sina maskiner. Bestående av ett bandage-liknande remsa av glasfiber, wraps Dessa förhindrar att värme som alstras av avgaserna från blödning ut från avgasröret s metall exteriör. Detta tillåter avgaserna att flyta smidigt till änden av röret, vilket förbättrar effekt och prestanda för motorn. Som en extra förmån, upprätthåller glasfiber wrap ett lägre yttertemperatur på ljuddämparen och rubriker. Installera wrap är inte svårt, men kräver tålamod att slutföra. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och hylsnyckel sälja Grease bort renare
Vatten
Stålborste
Handdukar
Sandpapper, 80-grit
Milt rengöringsmedel
Heat wrap
Safety tråd och tång
Visa fler instruktioner
1

Parkera motorcykeln och låt den svalna helt. Ta bort avgassystemet från din motorcykel. Lossa avgasröret s bultar längs ramen och motorn med en hylsnyckel först för att förhindra skador på avgasrören. Avlägsna avgasrörets samlingsledningen s flänsskruvar med en hylsnyckel och dra rubrikdatan rör ut av motorn. Avlägsna de kvarvarande bultar från avgaserna och sänk den till marken. Skjut avgaserna bort från motorcykeln.
2

Förbered avgaserna genom att rengöra den med ett fett bort renare och varmt vatten. Skrubba bort eventuell korrosion med en stålborste och skölj med varmt vatten. Torka avgaserna helt med handdukar. Rugga avgassystemet yta genom slipning det med 80-slippapper. Rengör avgas igen med varmt vatten och ett milt rengöringsmedel. Skölj och torka med en handduk.
3

Applicera en beläggning av svart hög temperatur färg till avgassystemet, med ljus, även stroke. Låt färgen torka i 10 minuter och applicera ett andra skikt av hög temperatur färg. Låt andra pälsen att torka i 10 minuter.
4

Wrap en längd av värme wrap runt slutet av avgasröret header pipe, starta en tum nedanför avgasfläns. Fullgöra en hel wrap och håller den på plats.
5

Säkra första wrap till avgasröret med säkerhet tråd, sätter tråden genom wrap. Vrid vajern ordentligt och skär bort överskottet. Vira värmen omsluta avgaserna en andra gång, överlappande halvan av första wrap, att dölja säkerheten tråden.
6

Dra värme wrap spänt och fortsätter att linda avgas, överlappa varje rad wrap tills du kommer till ljuddämparen. Dra värme wrap spänd igen och klipp bort överskottet. Fäst änden av värme wrap med säkerhet tråd, tvinna tråden tätt för att hindra värmen wrap från repar upp.
7

tillbaka avgassystemet på motorcykeln. Flytta motorcykeln i en öppen, väl ventilerad plats och starta motorn. Värmen wrap härdar som avgaserna värmer upp, skapar ett tjockt moln av rök som försvinner när wrap har fullt härdad. Låt motorn gå på tomgång i tio minuter. Stanna motorn efter denna period har löpt ut och kan motorcykeln svalna helt. Upprepa igen efter motorn och avgassystemet har svalnat för att slutföra härdningsprocessen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106920.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.